„Klubrádió
Dobszerda

Kepes András: Intelligensen is lehet boldog az ember

11/11/2020 08:18

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Dobszerdában Váradi Júlia vendége a 70 éves Kepes András volt.

2020. november 11. Dobszerda (2020. november 11., szerda 20:00): Kepes András
47:20
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Manapság aki intelligens, az depressziós, aki boldog, az hülye – állította a hires szakpszichológus, pszichoterapeuta, Popper Péter, és ezt sokan elhitték neki.

De igaz-e ez az állítás, s ha nem feltétlenül, akkor hogyan cáfolható? Ezt igyekszik kideríteni Kepes András, a neves Táncsics-díjas tévés újságíró; több kötet, köztük önéletrajzi mű és regény szerzője; a Metropolitan Egyetem professzora; aki 70 évesen nyíltan vállalja, hogy a bizonyítékokhoz megszerezte a kellő mennyiségű bölcsességet. Kepes szerint létezik középutas megoldás, és a boldog ember is lehet intelligens, ahogy az intelligens is lehet boldog.

Kepes András 2008-ban a Klubrádióban
 
Kepes András 2008-ban a Klubrádióban
Fotó: Arató András
 

Ő volt a Dobszerda vendége, és nemcsak A boldog hülye és az okos depressziós című legújabb könyvéről beszélgettünk vele, hanem még sok egyéb érdekes tapasztalatáról.

A címlapi fotó Falus Kriszta felvétele.

Dobszerda
2020. november 11. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás