„Klubrádió
Ötös - Para-Kovács Imrével

Meg tudja valaki oldani a budapesti autósok feladványát?

11/03/2019 10:47

| Szerző: Para-Kovács Imre/Klubrádió

Egyre több az autó, egyre kevesebb a fa, a zöldterület. Aggódik a kertész, mert ő már látja a jövőt. Hogyan lehet rávenni az embereket, hogy ne használjanak, sőt, ne is vegyenek autót? A kérdést feldobta, a választ nem találta az Ötös. Hátha másnak sikerül megbirkóznia a feladattal.

2019. március 11. Ötös - részlet 19.03.11. Megyeri Szabolcs
48:19
00:00

Budapesten az autók az elmúlt 3 évtizedben felfalták a zöld sávokat. Minden budapesti gépkocsitulajdonos aki a közterületen, azon belül is a zöld sávban tárolja az autóját, azt képzeli, hogy a városnak kötelessége lenne parkolót építenie az ő magántulajdonát. A fényképeken szereplő autók mind tiltott helyen állnak. Ha betartatnánk a szabályokat ezekben a zöld sávokban, akkor vélhetően az amúgy közügyekkel kevésbé foglalkozó gépkocsi-tulajdonosok hangja hamar hallható lenne. Budapest utcáinak jelentős részén nincs lehetőség további parkolók építésére, így a közterületi zöld sávokra két pályázó marad továbbra is: a fák és az autók. Eddig a fák állnak vesztésre, nézzenek csak körül. Ez eddig csak városi díszkertészeti kérdés volt, de most itt van a klímaváltozás. Ha az így marad, akkor majd lesz egy pont ahonnan már nagyon nehéz lesz visszazöldíteni ezeket a városi csíkokat.

 
Autók a zöldben 1.
Fotó: Megyeri Szabolcs
 

Ez egy olyan téma ahol a jelenlegi kényelmünk és a túlélésünk áll szemben egymással. Egyre többen fogják érezni, hogy el kell kezdenünk megváltoztatni a szemléletünket az autók/fák kérdésében.

Nézzék meg Para ajánlóját, és iratkozzanak fel a Klubrádió YouTube-csatornájára!