„Klubrádió
Café Péntek

Kedves elvtársak!

17/09/2021 11:48

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Két megemlékezés: Konrád Györgyre és Esterházy Péterre; egy film a Cirkóban; valamint egy színházi darab a Láthatáron csoporttól - ez fért bele a Café Péntek aktuális adásába.

2021. szeptember 17. Café Péntek (2021. szeptember 17., péntek 20:00)
52:24
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Berettyóújfalun a felújított zsinagógában emlékeznek a két éve elhunyt Konrád Györgyre a város lakói és az író barátai. Rajk Judit és Mácsai Pál is fellép a szombat esti megemlékezésen, ők is megszólaltak a Café Péntekben.

Emlékezés Konrád Györgyre
 
Emlékezés Konrád Györgyre
 

Esterházy Péter a témája az idei Dunafesztnek, amelyet a Három Hollóban rendeznek péntektől három napon át. A szervező Karádi Éva mondta el, mi minden fog történni a filmtől a felolvasásig, a vitától az emlékezésig.

Esterházy
 

Koncsalovszkij legújabb filmje, a Kedves elvtársak!, egy 1962-ben több halálos áldozatot is követelő munkáslázadásról szól. Hogy pontosan mi történt akkor, ezt kérdeztük Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértőtől.

És végül Mit ér, ha címmel a  Láthatáron Csoport nevű független színházi társulás az életközépi válságról (midlife crisis) készített színdarabot. Az írók, Romankovics Edit és Zsigó Anna voltak az adás vendégei.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Café Péntek
2021. szeptember 17. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia