„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kádárnál Carlos, Orbánnál Ahmed Haris

2/02/2021 21:32

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Politikai gyilkosságban való közreműködés gyanúja miatt 15 éve keresnek egy bangladesi férfit az egész világon. Magyarországon van, valószínűleg diplomáciai segítséggel.

2021. február 02. Megbeszéljük - részlet 21.02.02. Molnár Zsolt
14:10
00:00

Magyarország Bangladestől kap koronavírus elleni vakcinát. Ez a hír önmagában is meglepő lehetne, de ha tudjuk, hogy Banglades India szomszédja, márpedig India a világ egyik legnagyobb oltóanyagyártó-központja, akkor nem annyira furcsa. Érdekesebbé válik a történet, ha azt is mellé tesszük, hogy az Orbán-kormány befogadott egy bangladesi „üzletembert”, az ottani vezérkari főnök testvérét, akit 15 éve keresnek az egész világon, mert azzal gyanúsítják, hogy részt vett egy politikai gyilkosságban.

Ghaith Pharaon és Nikola Gruevszki botrányánál ez még nagyobb lehet – véli Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, a nemzetbiztonsági bizottság tagja. Számos magyar szolgálatnak kellene vizsgálnia ezt a hamis papírokkal érkezett személyt, aki közben Budapesten éttermeket, ruhaboltokat, pénzváltókat üzemeltet. 15 éve. Közben az Interpol kereste.

(Talán van, aki még emlékszik arra, hogy a Kádár-korszakban itt bújt meg az egyik leghírhedtebb terrorista, Carlos.)

Molnár Zsolt szerint nem sok minden fog kiderülni az Országgyűlés bizottsági ülésén, de kérdéseik azért lesznek. Annyi biztos a képviselő szerint, hogy valami bűzlik az ügyben, valamiféle gazdasági érdekekről lehet szó. Hogy nem nemzeti érdekről, az szinte biztos.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI.

2021.02.02.
Megbeszéljük
Műsorvezető: Bolgár György