„Klubrádió
Hetes Stúdió

Járványkezeléstől az alapítványokig

17/04/2021 12:42

| Szerző: Herskovits Eszter/Klubrádió

Magyarországon sürgősen kutatást kellene indítani annak kiderítésére, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltott emberek közül hányan és milyen mértékben szereznek immunitást a koronavírus-fertőzés ellen. A műsor második órájában az alapítványok működéséről beszéltünk.

2021. április 17. Hetes Stúdió (2021. április 17., szombat 15:00)
106:27
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A következő témákat gyűjtöttük össze az önök számára ezen a héten:

Magyarországon sürgősen kutatást kellene indítani annak kiderítésére, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltott emberek közül hányan és milyen mértékben szereznek immunitást a koronavírus-fertőzés ellen – javasolja Sarkadi Balázs orvos, biokémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Koronavírus - Újabb vakcinaszállítmány kiszállítása Bék
Fotó: Lehoczky Péter / MTI
 

Hogyan vészelik át a járványt a legszegényebbek, a gettószerű szegregátumban élők, aki közül rengetegen munkanélküliek, sokan élnek egy fedél alatt, s nem juthattak komolyabb iskolai oktatáshoz sem. Tudnak-e jelentkezni oltásért, és képesek e betartani azokat az alapvető védelmi dolgokat, amelyeket sokszor a szerencsésebb körülmények között élők sem hajlandóak. Igaz-e hogy a szegreáltan élő romák körében jóval az átalg fölött van a fertőzöttek, betegek és a halottak aráyna is – erről kérdeztük Dr. Both Emőkét a Bagázs Egyesület alapítóját.

Fülöp edinburghi herceg halála
MTI/EPA
 

Szombaton 4 órakor indult el a gyászmenet (Londoban 3 órakor), hogy örök nyugalomra helyezzék Fülöp herceget a Szent György kápolnában – mindössze 30 fő jelenlétében a koronavírus miatti szigorított forgatókönyv szerint. Rá emlékezett egy brit konzervatív politológus, egy magyar tolmács és egy amerikai történész. Csernyánszky Judit összeállítását hallhatták. 

A NER mélyállam-kiépítési törekvései a művészet világát sem kímélik. Sok tízmilliárd forint értékű állami ingatlan kerül művésztelepektől alkotóházakig, palotáktól és kastélyoktól a Hajógyári sziget déli csücskéig egy szerintük leválthatatlan kuratórium által vezetett vagyonkezelő alapítványba. Az adományt a törvény szerint a nyilaskás Demeter Szilárd által vezetett Petőfi Irodalmi Ügynökség kapja, ezt pedig mindenestül becsatornázzák egy olyan alapítványba, amelynek kuratóriumáról egyelőre semmit se tudunk. De el tudjuk képzelni. Egyvalami azonban biztos: a recept megegyezik azzal, ahogy az egyetemek, mondjuk az SZFE veszítették el önállóságukat és önrendelkezésüket, s kerültek mélyrepülésbe. Józsa Márta riportját hallhatták.

Hetes Stúdió
2021. április 17. szombat 15:00
Szerkesztő: Herskovits Eszter
Műsorvezető: Dési János