„Klubrádió
A lényeg

Hosszú sorokban vártak két kórház előtt is Pfizerre

30/04/2021 11:11

| Szerző: Klubrádió

Két kórház előtt is kígyózott a sor pénteken, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy ezen a napon Pfizer-vakcinával is lehet oltatni. Az ehhez szükséges regisztrációs oldal azonban nagyon gyorsan lefagyott.

Pénteken a hajnali órákban derült ki, hogy pénteken Pfizer-vakcinára is lehet időpontot foglalni az eeszt.gov.hu időpontfoglalójában, de már reggel 7-kor lefagyott a rendszer, és azóta sem éledt újra – írta a 444

Sokan mégis próbálkoztak az oltópontokon regisztráció nélkül oltatni, ugyanis Orbán Viktor is bejelentette a reggeli Kossuth rádiós interjújában, hogy csak ezen a napon van lehetőség bárkinek hozzáférnie a 100 ezer rendelkezésre álló Pfizer-oltóanyaghoz.

A portál szerint a budapesti Honvédkórháznál a sor a Gömb utcai bejáratától több utcán keresztül húzódott. Egyik olvasójuk szerint a XI. kerületi Szent Imre Kórháznál is hasonló nagyságú volt a tömeg.

A 24.hu videót is készített a Honvédkórház előtti állapotokról:

A 444 péntek déli információi szerint már csak azt oltották be Pfizer-vakcinával a Honvédkórház oltópontján, aki a vakcina második dózisát ment felvenni.