„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hegyoldalakat túrnak el Pokorni kerületében

8/10/2019 17:58

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Van esélye az ellenzéknek a XII. kerületben, különösen az egyéni jelölteknek - így látja Pokorni Zoltán ellenfele, Élő Norbert.

2019. október 08. Megbeszéljük - részlet 19.10.08. Élő Norbert
11:28
00:00

A Borkai-botrány hatása a Hegyvidéken is érződik, szinte mindenkit érdekel, hogy mi történt, sokan fel vannak háborodva. A politikai táborok közötti átjárást ugyan nem élénkítette fel az ügy, de a bizonytalanokra hatással van. A fideszesek nem hiszik el, a baloldalon azt mondják, hogy ez köztudott volt, csak eddig nem robbant ki.

Korábban egyértelműen úgy könyvelték el, és ez is látszott, hogy a jómódú kerületek jobboldaliak. Élő Norbert, az ellenzék közös polgármester-jelöltje viszont úgy látja, hogy ez már nem feltétlenül igaz. Szerinte a XII. kerület 54 százaléka ellenzéki, 46 százaléka fideszes. Látszik ez a plakátrongálásokból is (bár ezeket a jelölt elítéli), mert Pokorni plakátjait rongálják meg, tépik le, az ellenzékét nem bántják.

A lakosok főleg azzal elégedetlenek, hogy egyre több zöld területet építenek be, amihez egész hegyoldalakat kell eltúrni. Egyre több és egyre magasabb ház épül, amit régebben nem engedélyeztek, az önkormányzatban konszenzus volt a környezet védelméről. Külön irritáló, hogy fideszesek építkeznek, stadionokat húznak föl, miközben az alsóbb részeken lévő bérházak, sőt a kórházak pusztulnak.

Élő Norbert legfőbb feladatának a régi építési szabályzat visszaállítását tartja, ezzel a kerület zöldítését. Bérházakat szeretne építtetni, és stadion helyett kórházakat. Ezekre a projektekre közvetlenül Brüsszelhez kellene pályáznia az önkormányzatnak – mondja az ellenzék polgármester-jelöltje.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán.

Megbeszéljük
2019.10.08. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György