„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Hann: Hiába számolom, nem tudom, miért kap évi 7,5 milliárdot a Századvég

29/11/2023 21:52

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Még abban az esetben sem tartja feltétlenül reálisnak az évi mintegy 8 milliárd forintos szerződést Hann Endre, ha a Századvég szaktanácsadással, tanulmányokkal is segíti a Fidesz működését. A Medián ügyvezető igazgatója szerint ha minden napra egy darab 1000 fős közvéleménykutatást, az év minden napján, így sem jönne ki több nagyon fölfelé kerekítve másfél milliárdnál.

2023. november 29. Megbeszéljük - részlet 23.11.29. Hann Endre
17:58
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, kis híján 24 milliárd forintos szakpolitikai tanácsadói szerződést nyert el a Századvég-csoport alapítványa. A tendert a Miniszterelnöki Kabinetiroda írta ki. A megbízás 40 hónapra, de maximum 2026. december 31-ig szól, A Századvég Alapítvány eszerint évi nettó 7,47 milliárd forintért vállalta a Rogán minisztériuma által kért feladatokat, amelyek több részből tevődnek össze.

"Ha a mai piaci árakon megrendelnének tőlünk minden napra egy darab 1000 fős közvéleménykutatást, az év minden napján, ideértve az ünnepnapokat és a munkaszüneteket is, így sem jönne ki több nagyon fölfelé kerekítve másfél milliárdnál" – mondta a Megbeszéljük szerdai adásában Hann Endre. A Medián ügyvezető igazgatója hozzátette, ha szükséges mennyiségben, minden héten négy fókuszcsoportot is készítenének, az sem kerülne százmillió forinttal többe.

Megjegyezte vannak olyan legendák, hogy a Fidesz mindent mér, de ezek alapján még abban az esetben sem tartja feltétlenül reálisnak az évi körülbelül 8 milliárd forintos szerződést, ha a Századvég szaktanácsadással, tanulmányokkal is segíti a Fidesz működését. "Bármennyire fölfelé kerekítem, nekem nem jön ki az összeg. Ha pozitív éllel akarom megfogalmazni: Mi szívesen vállalnánk 7 milliárdért" – tette hozzá ironizálva.

A teljes beszuélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Hann Endrével
2023.11.29., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György