„Klubrádió
Esti gyors

"Ha volt is szabotázsakció, ellenkező hatást ért el"

21/09/2021 22:12

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Magyar György úgy véli, hogy még a technikai nehézségek ellenére is nagy az érdeklődés az előválasztás felé. Virág Andrea Republikon Intézet stratégiai igazgatója is úgy véli, hogy a 67 ezer szavazat ígéretes kezdet.

2021. szeptember 22. Esti gyors - részlet 21.09.21. Magyar György
04:48
00:00

Hatalmas eredményként értékelte Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke, hogy már az első nap 67 ezren járultak az urnák elé az előválasztáson. a kezdeti technikai nehézségek egyben mozgósították az aktivistákat is. Magyar szerint rengetegen jelentkeznek a sátrakba is, de olyan felajánlás is érkezett, mely szerint szakemberek az informatikai nehézségek hátterét is felderítenék.

Hangsúlyozta, ha volt is bármilyen szabotázsakció, kontroverz hatást ért el.

2021. szeptember 21. Esti gyors - részlet 21.09.21. Virág Andrea
07:29
00:00
Hasonló véleményt fogalmazott meg Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, aki azt is hozzátette, szerinte biztos, hogy emberi beavatkozás okozta a hétvégi leállást. Persze megvolt az esélye a bizalomvesztésnek is, de a 67 ezer szavazat bizakodásra ad okot.

A kezdeti nehézségek dacára sem számít arra, hogy a pártok, vagy a kiábránduló szavazók megkérdőjeleznék a folyamat legitimitását.

Az online szavazás lehetősége nemcsak a Momentumnak, de a Jobbiknak is különösen kedvezhet. Virág szerint így az olyan vidéken élők is könnyebben leadhatják szavazataikat, akiknek egyébként csak hosszabb út megtétele árán lenne erre lehetőségük.

A kormánypárt 2019-ben megtanulta azt, hogy nem tehet úgy mintha az előválasztás nem létezne, ennek eredménye a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony kihelyezett standjai. Egyebet azonban nem tud tenni jelenleg.

 
Ellenzéki előválasztás 2021. Fotó: Klubrádió/KaLász
 

A beszélgetéseket az egyes lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
2021.09.21., kedd 18:15
Riporter: Kárpáti Iván