„Klubrádió
Megbeszéljük...

Gálvögyi a Réka és az oltatlanok c. új Pintér-darab szeptemberi bemutatójára fog készülni a nyáron

14/06/2023 18:54

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Gálvölgyi János rekordgyorsasággal gyógyul, pénteken már ismét színpadra fog lépni, kedden pedig már az új Pintér-darab olvasópróbáján is részt vett. A Klubrádió munkatársa a Megbeszéljük című műsorban arról is beszélt, hogy mihamarabb igyekszik majd visszatérni a Klubrádió mikrofonja mögé. 

2023. június 14. Megbeszéljük-részlet (2023.06.14.) Gálvölgyi János
09:26
00:00

Gálvölgyi János a fiatalságának, az orvosainak és annak köszönheti gyors gyógyulását, hogy szerdán már az új Pintér Béla-darab olvasópróbáján vett részt – mondta. Azt is elárulta, hogy az előadás a Réka és az oltatlanok címet fogja viselni, a próbák pedig augusztus 21-től a premierig, szeptember 9-ig fognak zajlani. Pintér Béla a színészeire szokott szerepeket írni, arról, hogy Gálvölgyinek is fog írni egyet, már a színész betegsége előtt is beszéltek – tette hozzá.

Ugyanakkor Gálvölgyi nem árulta el, miről fog szólni a történet, mondván "darabot elmesélni a világ legnagyobb ostobasága". Hozzátette, egy darabot meg kell nézni, ugyanis azt olvasni is nehéz, és nem is tudja mindenki. Gálvölgyi szerint "borzasztó izgalmas és – mint minden Pintér Béla – elképesztően aktuális lesz holnap is, holnapután is, szeptemberben is, és attól tartok, hogy egy jó ideig még az lesz".

A színházi szakmában köztudott, hogy vannak olyan színházak, amiket erősen támogatnak annak ellenére, hogy ezt a nézőszám nem indokolná, ahol pedig sok néző van, oda mégsem érkeznek támogatások – mondta Gálvölgyi a független színházakkal kapcsolatban.

Gálvölgyi pénteken és szombaton már színpadra fog lépni a szintén Pintér Béla rendezte Marshal Fifty-Six című darabban. Arról, hogy a Klubrádióban mikor hallhatjuk újra, még nem tudott biztosat mondani. A szerkesztőjével, Timár Ágival abban maradtak, hogy Gálvölgyi elsősorban a színházi próbákhoz fog visszatérni, és majd közösen fogják eldönteni, hogy mikor fogja újra vezetni műsorát, a pénteki Ötöst. Ugyanakkor, azt ígérte, hogy ahogy lehetősége lesz rá, fel fog bukkanni, ahogyan "az Unicum reklámfigurája".

A műsorvezető, Bolgár György elárulta, hogy ő is meg fogja nézni szombaton Gálvölgyit a Marshal Fifty-Six című darabban. Gálvölgyi pedig megosztotta, hogy azért szokott délután 4-re a színházba érkezni, hogy előadás előtt még meghallgathassa a Megbeszéljük című műsort. "Ez nem a reklám helye volt, hanem maga az igazság, ami mostanában ritkán hallatszik" – zárta az interjút Gálvölgyi János.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../Interjú Gálvölgyi Jánossal
2023. június 14., kedd 16:20
Műsorvezető: Bolgár György