„Klubrádió
A lényeg

Fegyveresek törtek be és lövöldöztek egy moszkvai koncerthelyszínen, több ember meghalt

22/03/2024 19:44

| Szerző: Klubrádió

Lövöldözés volt egy Moszkva külvárosában található koncerthelyszínen – jelentette az orosz média nyomán a BBC. Egyelőre nem tudni, pontosan hányan halhattak meg. Az orosz hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet. Frissítés: A legfrissebb információk szerint legalább 40-en meghaltak és 100-an megsérültek.

Legalább három terepszínű ruhát viselő ember nyitott tüzet a krasznogorszki Crocus City Hall nevű helyen, ahol a Piknik nevű orosz együttes lépett fel – írja a RIA hírügynökség. A Nexta négy támadóról számolt be. Alábbi videójuk a nyugalom megzavarására alkalmas:

Több robbanásról is vannak hírek a helyszínről, egyes hírek szerint a támadók felrobbantottak egy gránátot vagy gyújtóbombát.

A sebesültek és a halottak száma egyelőre nem tisztázott, a helyszínen készült videókon azonban földön fekvő emberek láthatók.

Az interneten nem ellenőrzött videófelvételeken nagy tűz látszik az épület tetején – összegzi a BBC.

Az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB azt közölte, hogy "minden szükséges intézkedést" megtesz a Moszkva melletti koncertteremben történt lövöldözéssel kapcsolatban – jelentette az Interfax orosz hírügynökség. Tatjana Moszkalkova, Oroszország emberi jogi biztosa a Reuters hírügynökség jelentése szerint terrortámadásnak minősítette az esetet.

Frissítés: A tűz sajtóértesülések szerint azt követően ütött ki, hogy a Crocus City Hall-t fegyveresek támadták meg, legalább öten és az egyikük egy gyújtóbombát is felrobbantott. A támadás áldozatainak száma elérte mostanra a 140-et, ebből a halottak száma 40, míg a sebesülteké legalább 100.

(Kiemelt kép: a koncertterem 2019-ben, forrás: Wikimedia Commons)