„Klubrádió
Szerepvállalás

Ezüstnő – Ő is nő

3/06/2019 15:50

| Szerző: Klubrádió

Amíg csak pár ősz hajszála van egy nőnek, addig azokat ki is szedegetheti. Aztán jön a festék, de nem törvényszerűen. El is lehet fogadni a kort.

 

2019. június 01. Szerepvállalás - részlet 19.06.01. Ujvári Ildikó
11:20
00:00

Egyre több nő jön rá, hogy az ősz haj is lehet szép, mondhatni, hogy itt van az ősz haj forradalma. Magyarországon Ujvári Ildikó vállalta fel, hogy elindít egy mozgalmat, keres olyan nőket, akik vállalják a koruk szépségét. Korábban ő is nehezen fogadta el az őszülést, ahogy mondta, amíg csak pár szál ősz haja volt, azokat kitépte, aztán festeni kezdte a haját, bár szereti a természetes életmódot és a természetes dolgokat, aztán rájött, hogy nem kell mindjárt a festékhez nyúlni. Mellesleg időigényes, és nem is túl olcsó dolog.

Szeretné megmutatni a magyar nőknek, hogy ebben a mozgalomban lelki társakra találnak. Az ősz haj felvállalása belső megerősítést ad, önbizalmat, energiát, szabadságot. Az szinte mindegy, hogy a haj ezüstös, hófehér, netán kicsit sárgás, a lényeg, hogy ápolt legyen. Először vonzza a tekintetet, ám egy kis sminkkel, ízléses öltözködéssel már el is lehet terelni a figyelmet.

Az őszülés egyébként nem függ össze szorosan az életkorral, vannak, akiknek fiatalon is fehéredik már a hajuk. Vannak olyanok is, akik nem festethetik valamilyen ok miatt a hajukat. Rábeszélni persze nem akarnak senkit, hogy maradjon a haj természetes színénél, hiszen személyiségfüggő, hogy ki miként viseli a korát, de az Ezüstnő mozgalom kiindulópont lehet.

Bíró Bori interjúját a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.