„Klubrádió
Café Péntek

"És én továbbra is a Klubrádióval vagyok." – Molnár Lajosné Gömöry Évára emlékezünk

11/01/2021 16:22

| Szerző: Klubrádió

Meghalt a Klubrádió "anyukája", Éva néni, Molnár Lajosné, Gömöry Éva, aki 85 éves korában, karácsony előtt hagyott minket.

Fiával, a sajtó- és szólásszabadságot kutató, slam bajnokkal, a Földalatti Slam Akadémia létrehozójával, Molnár Péterrel beszélgettünk róla a Café Péntekben.

2021. január 08. Café Péntek-részlet (2021.01.08. Éva nénire emlékezünk)
02:50
00:00
December 20-án örökre elment Éva néni. Különösen szomorú hír ez a számunka, ugyanis ő volt a Klubrádió anyukája, aki minden helyzetben, minden nehézség esetén azonnal megjelent a Klubrádióban és segített, ahogy tudott: volt, hogy süteménnyel; volt, hogy bátorítással vagy lelki támogatással.

Füst Milán mondta, hogy Isten talán az összesűrűsödött szeretet – ez jutott Molnár Péter eszébe édesanyjáról, aki pedagógusként dolgozott, míg nyugdíjba nem ment.

Fel is idézett egy történetet az egyik Roma Pride-ról, ahol Setét Jenő főszervező, szónok szomorkodott, amikor kiderült, hogy nem működik a hangosítás a rendezvény végén. Amikor fia mondta, hogy Setét szomorú, Éva néninek felcsillant a szeme és azt mondta Molnár Péternek: Vigyél oda hozzá!
Bottal ugyan, de lendületesen odamentek, és Éva néni két kézzel megfogta Jenő jobbját, majd sugárzó szeretettel mondta neki: Ne búsuljon! Nagyon jó volt!

"Aki fél, az sehova nem jut" - mondta Éva néni, aki sok-sok tiltakozáson, demonstráción ott volt. "Egész életemben segíteni szerettem volna az embereknek És már nem tudok" - mondta akkor, amikor már nem tudott elmenni ezekre az eseményekre. "Most is tudsz. A szavaiddal, és a szereteteddel" - felelte neki fia.

Éva néni a fiával szerepelt korábban az egyik Klubdélelőttben is, amikor a beszélgetés végén így köszönte meg a lehetőséget: És én továbbra is a Klubrádióval vagyok.

Mindent köszönünk, Éva néni! ❤️