„Klubrádió
Megbeszéljük...

Előválasztás: barátságos hangvételű volt a VIII. kerületi DK-s és jobbikos vitája

9/09/2021 18:47

| Szerző: Klubrádió

A budapesti 6-os számú választókerület négy indulója közül ketten, a Jobbik támogatásával induló Demeter Márta és a DK-s Manhalter Dániel szólalt meg a Klubrádióban. Barátságos hangvételű beszélgetés volt, ahol elmondták: nincs olyan sok különbség a programjuk között, hiszen a hat párt is közös kormányzásra készül.

2021. szeptember 09. Megbeszéljük - részlet 21.09.09. Demeter Márta és Manhalter Dániel
19:38
00:00

A budapesti 6-os számú választókerületben négyen indulnak, sok más körzettől eltérően nagy a mezőny, és élesnek ígérkezik a verseny. Közülük ketten, a Jobbik által támogatott Demeter Márta és a DK-s Manhalter Dániel (aki mellett a Liberálisok is ott vannak) szólalt meg a Klubrádióban. A másik két jelölt civil, de pártok is támogatják őket. Csordás Anett a helyi C8 mellett a Momentum, az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje is, a fudanos tüntetést szervező Jámbor András pedig a Szikra Mozgalom, a Párbeszéd és az MSZP színeiben indul.

Demeter Márta és Manhalter Dániel is hangsúlyozta: örül a versenynek, az előválasztás ebben a körzetben a legjobb arcát mutatja. Demeter megjegyezte: kiváló együttműködés is alakult ki a jelöltek között, mert mindannyian azt nézik, hogy lehet minél jobban segíteni az ott élőket. 

Manhalter Dániel elmondta: korábban nem politizált, azért vágott bele, mert tele lett a hócipője, az utolsó csepp a pohárban az SZFE elfoglalása volt. Oda járt, majd a filmszakmában dolgozott, kommunikációs céget indított és így került kapcsolatba a DK-val, amelytől kapott egy megtisztelő felkérést. Arról beszélt, hogy „ügyvfélhívó rendszert” alakított ki, bárki meghívhatja magához.

Demeter Márta MSZP-s országgyűlési képviselőként lett ismert a politikában, majd átment az LMP-be, ahol társelnök is volt, és az elmúlt hetekben kiderült, hogy a Jobbik támogatásával indul. Azt mondta: ugyanazt a munkát végzi 2014 óta a Parlamentben, és ezt is folytatná, ha mandátumot kap. Úgy érezte, a munkája, tapasztalata úgy tudja legjobban segíteni a változást, ha a Jobbik frakciójában folytatja. De a cél közös, és remélik, hogy hatpárti kormányzás lesz.

Manhalter Dániel szerint Orbán Viktor „történelmi eredménye”, hogy 2022-től, ha sikerül győzniük, „nemzeti egységkormány” alakul, bal- és jobboldaliakkal, liberálisokkal, fiatalokkal, idősekkel. Uniós támogatással megvalósítandó társasházfelújításról, hajléktalanügyről beszélt, és azt mondta: ebben kormányzati segítségre is szükség lesz. Kerületőrséget is szeretne, akár hajléktalan emberek bevonásával.

Demeter Márta úgy fogalmazott: nagyon fontos kerületekről beszélünk, „a VIII. és IX. kerület nélkül lényegében nincs Budapest”, nagyon frekventált ez a két kerület intézmények és beruházások szempontjából is. Kiemelte, hogy ebben a két kerületben százmilliárdos beruházások vannak folyamatban vagy tervben, és ezek közül sok olyan van, amelyben nem kérték ki a helyiek véleményét, nem az ő érdekeiket szolgálják. A kis- és közepes vállalkozások támogatását is említette, ahogy – Manhalter Dánielhez hasonlóan – a lakhatási válságot és a köztisztaságot is.  „Kocsis Máté vagy az ő emberének legyőzése” szimbolikusan az Orbán-rezsim legyőzését is jelenti – mondta.

Mindketten elmondták, hogy remélhetőleg a kampány végéig a „nagyágyúk”, Dobrev Klára és Jakab Péter is ellátogatnak a választókerületbe.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2021. szeptember 09., csütörtök 16:15
Műsorvezető: Bolgár György