„Klubrádió
Reggeli gyors

Egy lépésre az Eb-től

10/10/2020 05:47

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

SuperStereo feat. Dé Hét lépés című számát hallják, merthogy már csak egy lépes választja el a magyar válogatottat attól, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, miután csütörtökön Szófiában 2000 néző előtt 3-1-re legyőzte a bolgár válogatottat.

2020. október 09. Reggeli gyors-részlet (2020.10.09. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
04:28
00:00

Nem túl sok szép emlékkel rendelkezik az egyszeri magyar futballrajongó az utóbbi időkből, de a 2016-os Európa-bajnokság mindenképpen ebbe a kategóriába tartozik, ráadásul a csapat azóta úgy tűnik, nem gyengült. Bulgáriában egy olyan válogatott ellen léptünk pályára, amely jelenleg láthatóan válságban van, messze vannak már a 90-es évek, amikor negyedikek lettek a világbajnokságon Sztojcskovék.

A csütörtöki mérkőzésen valahogy végig az az érzése volt az embernek, hogy ennél a bolgár válogatottnál nem vagyunk gyengébbek sőt, még a legjobbunk, Szoboszlai Dominik nélkül sem, aki éppen Salzburgban volt karanténban. Szóval hiába támadtak a hazaiak, a magyar válogatott két helyzetből két gólt ért el, az elsőnél Kalmár Zsolt szögletét fejelte be Orbán Willi, majd a másodiknál szerencsénk volt, mert megpattant Kalmár szabadrúgása egy bolgár lábon – két lövésből két gól, azt hiszem ezt sok mindent elmond. A 70. percben feltettük a pontot az i-re: a csereként beállt Hangya Szilveszter erőszakosan ment el a bal oldalon, tökéletesen ívelt középre, ahol jött Nemanja Nikolics fejjel, és eldöntötte a továbbjutás sorsát, Jomov végül meg betalált a fantasztikusan védő Gulácsinak, de a lényegen ez már nem változtatott.

Amennyire örültek a bolgár nézők, hogy végre van újra foci, annyira csalódottan mentek haza. Marco Rossi csapata november 12-én a Puskás Arénában fogadja Izlandot az Eb-re kijutásért, és az, hogy ezt megteheti, bizony nagy szó. Az más kérdés, hogy nagyon felhígult az Eb mezőnye, hogy mást ne mondjak, a Grúzia – Észak-Macedónia kettősből is kijut egy a jövő évi rendezvényre, hamarosan azt is elmondom, hogyan. De addig még van hátra néhány lépés.

Tegnap rendkívül izgalmas mérkőzéseken alakult ki az Európa-bajnoki rájátszás nyolcas döntőjének mezőnye. Innen már minden csapat kijut, bár az nem világos, hogy hova. Mert az azóta már különféle korrupciós ügyekbe keveredett volt UEFA-elnök Michel Platini javaslatára az Európa-bajnokságot a kontinens több nagyvárosában rendezik meg, ha egyszer vége lesz a koronavírus-időszaknak. Szóval tegnap óriási meglepetésre ebbe a rájátszás-döntőbe jutott Észak-Írország csapata, amely 11-esekkel verte Boszniát idegenben; Szerbia, amely a 80. percben beállt Milinkovics-Szavics  duplájával fordított Norvégia ellen, Skócia, amely Izraelt verte büntetőkkel; és Szlovákia, amely ugyancsak büntetőkkel búcsúztatta Írországot. Mi azzal az Izlanddal találkozunk, amely simán, 2-1-re verte Romániát; Macedónia Koszovó ellen diadalmaskodott ugyancsak 2-1-re.

A rájátszás döntő párosításai: Magyarország – Izland; Grúzia – Észak-Macedónia; Szerbia – Skócia és Észak-Írország – Szlovákia.

Reggeli gyors / Zenés sporthírek M. Dénes Tamással
2020. október 9. péntek 09:10