„Klubrádió
Megbeszéljük...

Dobrev Klára: Nyugodjanak meg, nem bomlik fel az ellenzéki koalíció

5/10/2021 16:31

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A kiélezett viták dacára sem tart Dobrev Klára attól, hogy ez az ellenzéki szövetség felbomlásához vezetne. Ezt a koalíciót a választók hozták létre, aki ebből kilép, szerinte politikai öngyilkosságot követ el.

2021. október 05. Megbeszéljük - részlet 21.10.05. Dobrev Klára
25:33
00:00

Zavarosnak találta Dobrev Klára Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter ötletét, hogy közösen indulnak ellene az előválasztás második fordulójában. Ezzel ugyanis szerinte a választók nem tudták volna eldönteni, kire is szavaznak.

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) már megküldte a nyomdának a szavazólapokat, amelyen a három jelölt neve elkülönítve szerepel. Így Karácsonynak és Márki-Zaynak nem maradt más lehetősége a – legalább nem hivatalos – közös indulásra, mint hogy valamelyikük visszalép a másik javára.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a Klubrádióban arról beszélt az előválasztás és az azt követő viták kapcsán, hogy "a nehéz verseny jó hír a magyar demokráciának".

A kiélezett vitákkal kapcsolatban azzal igyekezett nyugtatni a választókat, hogy érthető, ha megijednek az adok-kapoktól, de nem szabad elfelejteni, 2018 után az ellenzéki szavazók egyértelműen kifejezték, hogy teljes egységet várnak el az ellenzéki pártoktól. "Ezt a koalíciót nem a politikusok, és nem a pártok hozták létre, hanem a választók. Pontosan tudják az ellenzéki politikusok, hogy kiugranak ebből a szövetségből, azzal politikai öngyilkosságot követnek el."

Hozzátette, Orbánt le kell váltani, és a rendszerét le kell bontani, ezt sem ő, sem a Demokratikus Koalíció nem tudja egyedül megtenni.

 
Dobrev Klára
Fotó: Facebook
 

Azzal kapcsolatban, hogy milyen fényt vet Gyurcsány Ferenc személye az ő politikájára, kifejtette, az több mint ezer választó, akivel ő beszélt nem hozta fel egy szóval sem. "Mintha nem látnánk ki a kicsit belterjes politikai buborékból, közben a minimál nyugdíj 28 500 forint, és emberek azért halnak meg, mert nincs elérhető közelségben szakorvos, a társadalom sosem látott módon megosztott, és Orbán szép lassan vezet ki minket az unióból" – foglalta össze. Ezek azok a problémák, amelyek Dobrev szerint valóban foglalkoztatják a választókat, nem az, hogy ki mit mondott, vagy mit csinált ez előtt 10-15 évvel.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Dobrev Klárával
2021.10.05., kedd 17:05
Riporter: Bolgár György