„Klubrádió
Esti gyors

Diktatúrát akarunk, de most! - Dési János jegyzete

2/01/2023 18:20

| Szerző: Dési János/Klubrádió

"Le Brüsszellel, le a szankciókkal. Éljen a cár atyuska!"

2023. január 02. Esti gyors - részlet (2023.01.02. Dési János jegyzete)
05:10
00:00

Mint az közismert, a magyarországi fejlődés újabb állomásaként ezentúl vármegyékkel rendelkezünk. Az elmúlt hetekben ki is cserélték országszerte a táblákat megyéről vármegyére. Azt a rosszindulatú feltételezést pedig határozottan vissza kell utasítanunk, hogy „Mészáros Lőrinc” még idejében vett egy táblakészítő céget és ő nyerészkedne a dolgon. Ugyan már. Ilyesmi itt elő nem fordulna. Bizonyára egy igazságos pályázaton a legjobb ajánlatot tevő festheti át a táblákat. Éppen úgy, ahogy a vasút- vagy az útépítésnél szokott történni. És abból se tessék messzemenő következtetést levonni, hogy mióta úgynevezett Mészáros Lőrinchez került az autópályák felújítása, karbantartása, durván megemelkedett az autópályák használati díja és még annál is többe kerül, mint a hanyatló Ausztriában. De valamit valamiért.

Szóval: van már vármegye, főispán, kegyelmes úr, urambátyám, püspöki focicsapat és "ember most jöttem ki a templomból". Azonkívül, deres, huszár, szolgabíró, hátrafelényilazás, ársapkás kumisz, hun eredet, korai iskolaelhagyás, nyúljás pacal és Wass Albert körút, 20 százalékos funkcionális analfabétizmus, és szerencsére nincs genderpropaganda, mert az asszonyt éppen most zavartam le két nagy pofon súlyba helyezésével, hogy hozzon azonnal sört a boltból, mert az a másnapos gyomor barátja és jól is böfögtet. A sör mármint. Nincs átoperált óvodás, de a pornhub – ez a legnagyobb pornóoldalak egyike, de ezt úgyis tetszik tudni – statisztikái szerint a magyar közönség kedvence a leszbikus pornó és csak utána jön a megalázós, kötözős. És ráadásul van közkegyelem a szélsőjobb emblematikus figuráinak, aztán nyelveket nem beszélő, iskolázatlan nyilaskás konzul Szingapúrban. Van felszentelés, áldás, avatás és "na helló röfik". Nincs sztrájkjog az oktatásban például, van a királyság intézményéről álmodózó bírósági vezető, állami hazugmédia- sok-sok lopott pénz között, oligarcha, kiskirály, kegyenc és kegyencnő.

Instálom alássan a főispán úrnak, a kocsi előállott a vármegyei vizitáció alkalmából és a püspök kegyelmes úrnak is bekészítette a fiú a szükségeseket, ha úgy konveniál. Utána egy nyúljás pacal és a ultiparti. Meg persze misebor. Jó évjárat, tudod kérlekalásan miniszteruram, idén jól dolgozott a jobbágyság és a nap is nekünk sütött, hát jó lett a termés, főleg, hogy az Európai Unió adott egy nagyobb összeget. Itt van la, a kacagányom belső zsebiben.

Le Brüsszellel, le a szankciókkal. Éljen a cár atyuska! Diktatúrát akarunk, de most. Rubel övezet, ideiglenesen itt tartózkodók öröklakása, podmoszkovnije vecsera. Miénk itt a tér, mert mi vittük haza. Első osztályú műkővel lerakva, megrendelve az Orbán-bányától. Csak mi nyeljük a legtöbbet.

- Kérem a tanító nénit, a felső polcra is pakoljon ársapkás terméket és kicsit gyorsabban járjon a keze, mert ez itten nem egy iskola, ahol tüncikézünk a szünetben. Én is csak három elemit végeztem, aztán mégis kerületvezető vagyok, azóta meg főnök is. Szóval, pakoljon édesem még oda két disznólábat, mert mindjárt kezdődik a kötelező vetítés, ahol a kereszténytitkár felírja ám azt, aki nincs ott. Aranybula – hogy ezeknek is mindig min jár az esze, de mindegy. Majd a sikamlós részeknél ezzel az orbános legyezővel, amit a csendőrparancsnok elvtárstól kaptam, eltakarom a kis szemit. Csak semmi buzulás.

És ez jó nekünk, mert egy panasz szó nem hallik vármegye szerte. Közben persze Horvátországban bevezették tegnap az eurót. A premier napján egy liter gázolaj ára 1,44 euróra rúgott, ami e pillanatban 577 jó magyar forint. Izé, itt meg mintha 715 lenne. De minden pénzt megér, hogy végre már nincs Magyar Köztársaság tábla, de van vármegye.

Intéző úr, a deres előtt vagy után tetszik kérni a tized leszállítását?

Dési János jegyzete a Klubrádió 2023 január 2-i adásában hangzott el.