„Klubrádió
Útszélen

Díjat kapott Józsa Márta Útszélen című műsora

4/06/2021 14:44

| Szerző: Klubrádió

A Szegénységről Méltósággal sajtódíjat kapott rádió/podcast kategóriában Józsa Márta Útszélen című műsorának egyik tavaly júniusi adása, amely a Down-szindrómás gyerekek problémás fejlesztéséről, illetve a debreceni szegény családok helyzetéről szólt.

Idén ötödszörre osztotta ki a Szegénységről Méltósággal sajtódíjat az Esély Labor Egyesület – az Átlátszó, az ERSTE Stiftung és az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék közreműködésével. A járványhelyzet miatt online fődíjjal jutalmazták Ónody-Molnár Dóra, a 168 órában megjelent cikkét, a Partizán egy adását és Józsa Márta, a Klubrádió Útszélen című műsorának egyik tavaly nyári adását. Különdíjban részesítették Tompos Ádám (Magyar Hang) egy cikke és a Szabad Európa rádió egyik podcastja részesült.

Az egyesület célja, hogy minden évben a szegénységben élők helyzetét körültekintően, méltósággal és árnyaltan bemutatott újságírói munkákat értékelhessék.

2020. június 04. Útszélen (2020. június 04., csütörtök 15:00)
49:19
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

A rádió/podcast kategória fődíját Józsa Márta Útszélen című, Klubrádióban elhangzott adása kapta. A műsor első része arról szól, hogy a Down-szindrómás gyerekeknek Magyarországon kevés és drága korai fejlesztési lehetőségei vannak. „Még nagyobb probléma, hogy utána alig van valami: nincs integrált oktatás, a gyermekek nem készülhetnek fel a társadalmi beilleszkedésre.” A műsor második felében pedig a hivatalos hírek szerint dübörgő gazdaságú Debrecenben élő nehéz sorsú családokról van szó.

 
Útszélen díj
 
Forrás: Facebook
 

A print/online kategória fődíját Ónody-Molnár Dóra Misi bácsi naplója – A csörögi roma fiatalok megkapták a kártérítésüket című, a 168 óra hasábjain megjelent cikke nyerte.

A print/online kategória különdíját Tompos Ádám Még gyertyát se bírok venni című, a Magyar Hangban megjelent cikke kapta.

A rádió/podcast kategória különdíját Báthory Róbert Szelfi Zsiga Melindával és Kocsis Krisztiánnal készített, a Szabad Európa rádióban elhangzott interjúi kapták.

Az átadóról készült videót az alábbi lejátszóra kattintva tekinthetik meg.