„Klubrádió
Bonyolult dolgok

De kinek jó ez az egész?

24/06/2021 13:30

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

A Bonyolult dolgok fókuszában az a néhány hete elfogadott törvény állt, amely gyakorlatilag államosítja a mesterséges megtermékenyítés területét.

2021. június 24. Bonyolult dolgok (2021. június 24., csütörtök 19:00)
48:46
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit

Magyarországon eddig sem volt egyszerű sikeresen végigmenni egy mesterséges megtermékenyítési procedúrán, de eddig legalább az állami ellátás mellett választható volt a magánellátás is. Ez utóbbit egy néhány hete elfogadott törvény megszüntette, így azok az anyukák, akiknek eleve óriási lelki terhet jelent az eljárás, most még hosszabb várólistára számíthatnak, vagy elmehetnek külföldre.

Az adásban egyrészt arról beszélgettünk, hogy mit gondolnak az emberek magáról a mesterséges megtermékenyítésről, és beszélgettünk egy édesanyával is, aki testközelből látta mind az állami, mind a magánellátás előnyeit és hátrányait, és aki nemrég demonstrációt szervezett azért, hogy ne vegyék el a választás lehetőségét azoktól, akik nem akarnak állami intézményekbe menni.

gyermekvállalás
 

Szalma Ivett, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének tudományos munkatársa, és Kazinczy Krisztina volt A vendégünk.

Szalma Ivett kutatása itt érhető el.

Bonyolult dolgok
2021. június 24. csütörtök 19:00
Szerkesztő-műsorvezető:
Bálint Judit és Korpás Krisztina