„Klubrádió

Civil Becsületrendet kapott a Klubrádió

11/10/2022 16:11

| Szerző: Klubrádió

Rendkívül értékes kitüntetést kapott a Klubrádió: az Ars Humanica Hungarica Kör tagjai 2022-ben a Klubrádiónak adományozták az idei év Civil Becsületrendjét. A kitüntetést jelképező plakettet és oklevelet hétfőn délelőtt adták át a Klubrádió munkatársainak a rádió Benczúr utcai szerkesztőségében.

Az Ars Humanica Hungarica Kör, amelyet tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói alkotnak, 2011-ben alakult és megalapította a Magyar Civil Becsületrendet, hogy ily módon ismerje el a nemes emberi alapértékeket felmutató cselekedeteket. A korábbi években egyebek mellett olyan szervezetek és emberek kapták, mint a Free SZFE tagjai, a Közép-Európai Egyetem, a CEU tanárai, Majtényi László, Donáth Ferenc és az Eleven Emlékmű, Iványi Gábor, Sz. Bíró Zoltán vagy Ungváry Rudolf.

 
 Fotó: Klubrádió/Lantos Dániel
 

A kitüntetés átadáson Kuthi Csaba, az Ars Humanica Hungarica Kör egyik alapítója méltatta azt a szerepet, amit a Klubrádió és alkotógárdája tesz a szabadság eszméjének megőrzéséért, a humán értékelvűségért, valamint a politikai függetlenség megőrzéséért, a kiemelkedő kulturális misszióért Magyarországon.

Arató András, a Klubrádiót Zrt. elnöke a szerkesztőség nevében köszönetet mondott a magas elismerésért és biztosította az adományozókat, hogy a Klubrádió a jövőben is mindent megtesz az igényes és független tájékoztatásért, a kultúra sokszínűségének megőrzéséért. Egyúttal kifejtette, hogy a médiára nehezedő politikai és gazdasági nyomás ellenére a Klubrádió megőrzi függetlenségét, kiemelt feladatának tekinti, hogy egyre több hallgatót szerezzen a fiatal generációk körében.