„Klubrádió
Megbeszéljük...

Bojár: Orbán számára a hatalom mindig fontosabb, mint a pénz

29/06/2021 22:13

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Orbán Viktor minden lépésével az Európai Unióból való kilépést készíti elő Bojár Gábor szerint. A vállalkozó úgy véli, a miniszterelnök a pénznél többre tartja a hatalmat. Erre vezethető vissza szerinte a keleti nyitás, az orosz és kínai kapcsolatok erősítése.

2021. június 29. Megbeszéljük - részlet 21.06.29. Bojár Gábor
13:24
00:00

Nem lehetetlen, hogy a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvénnyel Orbán Viktor az Európai Unióból való kilépést készíti elő.

Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója magánemberként osztotta meg véleményét a Klubrádióval. Felidézte a miniszterelnök, az első Orbán-kormány idején – amikor még a belépést késztették elő – elhangzott bizonyos mondatát: "Az Európai Unión kívül is van élet." (Hofi Géza korábban azt is hozzátette: "Az van. Jó szar, de van." – a szerk.)

Bojár szerint Orbán az előkészítő tárgyalások során megértette, milyen korlátokkal jár az uniós tagság. Orbán számára egy valami mindig fontosabb lesz, mint a pénz, az pedig a hatalom. Ehhez nincs szüksége az Európai Unióra.

Szakképzési konferencia Budapesten
Fotó: Marjai János / MTI
 

Hozzátette, ő már 2020-ban, a Trianon-emlékévben számított arra, hogy kihasználva az alkalmat Orbán kiléptesse Magyarországot az EU-ból. Mint mondta, szerencsére tévedett, az Unió támogatottsága itthon is nagyobb, a kormány uszítása dacára. Orbán most szélsőjobboldali tagokkal egy euroszkeptikus tömböt akar létrehozni, de – tette hozzá – "a nacionalisták csak önmagukkal tudnak szövetkezni".

Épp ezért nagyon fontosnak tartja az ellenzéki összefogást, amely fő feladatai egyikének azt tekinti, hogy ne engedjenek az orosz és kínai befolyásnak.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Bojár Gáborral
2021.06.29., kedd 17:15
Riporter: Bolgár György