„Klubrádió
A lényeg

Bige László ügyvédje szerint évekig elhúzódhat az ügy

16/12/2020 14:04

| Szerző: Klubrádió

Ügyvédje szerint azzal gyanúsítják a vállalkozót egy közel tíz éve egy vevő értékcsökkentett műtrágyát vett alacsonyabb áron, amit magasabb áron adott el és a hasznon osztoztak. Zamecsnik Péter azt mondta a Klubrádiónak, hogy Bige László továbbra is őrizetben van és mivel az ügy még nyomozati szakaszban van, az ügy évekig elhúzódhat. A Nitrogénművek Vegyipari Zrt. közleményében alaptalannak nevezte a vádakat.

2020. december 16. A lényeg - Zamecsnik Péter 20.12.16.
02:07
00:00

Hűtlen kezeléssel és vesztegetés elfogadásával gyanúsítják Bige Lászlót, az egyik leggazdagabb magyar vállalkozót, akit kedden őrizetbe is vettek – erősítette meg a hírt a Nitrogénművek Zrt. A cég közleménye szerint egy régi ügyről van szó, legalább három évvel korábbra nyúlik vissza.

A Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya 2017. november 16-án házkutatást tartott a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. székhelyén, és ugyanezen a napon házkutatásra került sor egy másik cég székhelyén is. A nyomozás azóta is tart, és három éve nem került bírósági szakaszba – áll a  közleményben. Ebben továbbá közlik, hogy vádak teljes mértékben alaptalanok. A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben.

 
Bige László Forrás: MTI / Balázs Attila
 

Bige László ügyvédje, Zamecsnik Péter azt mondta a Klubrádiónak, hogy Bige László továbbra is őrizetben van. Hozzátette: az ügy évekig is elhúzódhat.

„Ma dől el, hogy az ügyészség bármilyen kényszerintézkedésre tett-e indítványt, vagy sem, erről még nincs információm” – mondta el Zamecsnik.

Elmondta, hogy a gyanú szerint Bige László olyan értékcsökkentett árut (műtrágyát) adott el, amely valójában többet ért. Aki megvette, magasabb áron adta tovább a műtrágyát, a hasznon pedig elosztoztak. Hozzátette azt is, hogy még nyomozati szakaszban van az ügy, és valószínűsíthető, hogy évekig is elhúzódhat.

Korábban kapott már fenyegetéseket 

Két barátján keresztül már 2018-ban megüzenték Bige Lászlónak, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe kerül.