„Klubrádió
Bonyolult dolgok

Az otthonápolás is munka

27/02/2020 19:04

| Szerző: Klubrádió

Az otthonápolás rengeteg embert érint, a rászoruló idősek közül mindössze 7 százalék jut rendszeres segítséghez. Csordás Anett, a Lépjünk, hogy Léphessenek Egyesület elnöke volt a vendégünk.

2020. február 27. Bonyolult dolgok (2020. február 27., csütörtök 21:00)
50:25
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit

A közelmúltban egy 74 éves férfi megölte súlyosan sérült, ágyhoz kötött ötvenéves lányát, majd magával is megpróbált végezni  Az eddigi információk szerint az édesapa és lánya közös megegyezése vezetett a tragédiához. A férfi nemrég veszítette el feleségét, azóta egyedül nevelte gyermeküket, ám kiderült, hogy gyógyíthatatlan beteg. Nem akarta, hogy lánya otthonba kerüljön, ha ő már nem tudja ellátni, ezzel pedig a sérült, ötven nő is egyetértett. A megrázó történetből az is kiderült, hogy a család nem is állt kapcsolatban a helyi szociális ellátóval, valószínűleg azért, mert nem is tudtak arról, hogy kérhetnek segítséget.

Az otthonápolás rengeteg embert érint, a rászoruló idősek közül mindössze 7 százalék jut rendszeres segítséghez. A gyerekeiket otthon ápolók sincsenek könnyű helyzetben, hiába emelték meg nemrég - hosszú egyeztetések és több demonstráció után – a támogatást, még mindig rengeteg dolga lenne az államnak és az önkormányzatoknak abban, hogy a támogatásra szorulók és a segítőik emberhez méltó életet élhessenek.

A Bonyolult dolgokvendége Csordás Anett, a Lépjünk, hogy Léphessenek Egyesület elnöke volt.

Tavaly májusban Csordás Anett kapta a TASZ Szabad-díját, erről élőben mi is tudósítottunk a Facebookon..

Bonyolult dolgok
2020. február 27. csütörtök 21:00
Szerkesztő-műsorvezetők:
Bálint Judit és Korpás Krisztina