„Klubrádió
Reggeli gyors

„Az anyjukat is eladnák...”

2/04/2019 10:10

| Szerző: Klubrádió

Újabb erős mondatok az országgyűlésben, ezúttal Szabó Tímeától, aki szerint a fideszesek ennél még erősebb szavakat érdemelnének.

2019. április 02. Reggeli gyors - részlet 19.04.02. Szabó Tímea
08:23
00:00

„A fideszesek 2 forintért az anyjukat is eladnák.” Ezt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke mondta a parlamentben, mire Kövér László házelnök elvette tőle a szót, mondván hogy „szégyellje magát, a parlamentben van, nem kocsmában”.

Szabó Tímea ezt úgy magyarázta, hogy nyilván nem a képviselők édesanyjáról van szó, a mondás azt jelenti: valaki bármi fontosat beáldoz a hatalom és a pénzszerzés érdekében, és a Fideszesek pontosan ezt teszik. Emlékeztetett az utóbbi hetek eseményeire, például Horthy éltetésére, a balatoni védett erdő kiirtására, vagy Pócs Jánosra, aki kazánba zárta roma alkalmazottját, és arra, hogy négyszáz sajtótermék van a Fidesz kezében, ami lehetetlenné teszi az emberek normális tájékozódását. (A Pócs-féle videót feliratozva elküldték az Európai Néppárt szervezetinek.)A Párbeszéd politikusa szerint az ő szavainál sokkal erősebb szavakat is megérdemelne a kormánypárt.

Az országgyűlésben egyébként a családvédelmi akciótervről szavaztak, itt a Párbeszéd tartózkodott. Szabó Tímea szerint azért, mert a hét pontból van azért egy, ami számukra is elfogadható lenne. Véleménye szerint a fideszesek ebben az esetben is saját maguknak, illetve a gazdagoknak szavaztak meg kedvezményeket. Ami a csokot illeti, abból még családi tragédiák is származhatnak, ha például nem születik annyi gyermek, amennyit vállalt a pár, vagy mondjuk elválnak.

Lampé Ágnes interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: MTI/Kovács Attila