„Klubrádió
Esti gyors

A világ urai - Szénási Sándor jegyzete

2/07/2019 18:03

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

"Munkát nem a piacon, hanem Alcsúton szerezhet az ember, egy sarokház pincéjében Mészáros Lőrinc unokaöccsének az ángyától."

2019. július 02. Esti gyors - részlet 19.07.02. Szénási Sándor
02:12
00:00

Mivel a mai, felfordult világban természetesnek számít, ami korábban elmebaj volt, semmi különöset nem találunk abban, ha egy brit miniszter, a fair play-ről híres birodalmi elit korcs utóda ököllel esik egy nő aktivistának, ha a környezetében valaha példátlan cseh demokráciát ma egy tolvaj és korrupt miniszterelnök fémjelzi, vagy ha egy majd kétszáz éves Akadémiát fényes nappal rabolja ki a saját kormánya, amely tettnek a megnevezése régebben nem nélkülözte volna a köztörvényes jelzőt.

Mindezen a lakosság egyáltalán nem csodálkozik, arcizma sem moccan, mint ahogy azt is természetesnek veszi, ha a Világbank alelnöke szabad idejében hozzánk jár, hogy gyerekelhelyezési és büntetőügyekben szolgálja a Pest megyei polgárokat. Jó persze, némelyek azért szokatlannak ítélnék a dolgot, de őket az győzi meg, hogy az illető egyben az Alkotmányvédelmi Hivatal dandártábornoka, sőt jogász is, azaz doktor.

Akinek ettől nem olvad el az a hagyományosan bizalmatlan magyar szíve, és nem bízza a dolgait erre az N.Csaba nevű jó svádájú emberre, az hülye, illetve nincs tisztában azzal, hogy a világot nem a régi struktúrák irányítják. A kormányfőt nem anya szülte, ő Kossuth, Szent István, Vata vezér, és Harry Houdini szellemének olvasztótégelye, és a magyarság végső konklúziója. Trump elnök robot, a fejlesztésének egy korai fázisában. Munkát nem a piacon, hanem Alcsúton szerezhet az ember, egy sarokház pincéjében Mészáros Lőrinc unokaöccsének az ángyától. A gyerekelhelyezést pediglen a Világbank alelnöke intézi, senki más, persze nem ingyen.

Igaz, az alelnök - dandártábornok urat nemrég letartóztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, csalással, zugírászattal vádolják, amit ő be is ismert. Nem mintha ez a reputációját megrengette volna, megrendelése így is lenne bőven, hisz hova is mehetne az ember ügyes-bajos dolgaival? Maximum a Tóth ügyvédhez, de az is zugügyvéd, az is pénzt kér, és az sem intéz el semmit, ahogy a dandártábornok se, de ő legalább titkos szerelemgyereke a Merkel asszony férjének.

A jegyzetet a felső "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Police.hu.

Esti gyors
2019.07.02. 18:00
Jegyzetíró: Szénási Sándor