„Klubrádió
A lényeg

"A propaganda fegyver, a hazugság öl" – Tüntetett az ellenzék a tévészékháznál

6/03/2022 16:40

| Szerző: Klubrádió

Tüntetést szervezett az MTV Kunigunda utcai székházához vasárnap délután öt órára Hadházy Ákos, hogy "a választások kimenetelét befolyásoló hazugságok, hírhamisítások és az agresszor Putyint támogató orosz propaganda terjesztése ellen" tiltakozzanak.

Az esemény Facebook-bejegyzése szerint "Tiltakoznunk kell, mert az ellenzék politikusai csak lejárató, hírhamisító anyagokban tűnhetnek fel a közpénzen fenntartott TV-kben és rádiókban.

A közéleti műsorokban is csak a kormány és a FIDESZ közeli megmondó emberek adják egymásnak a kilincset Orbánt és Putyint dicsőítve, az ellenzéket szapulva. Eközben az ellenzékből évek óta senki nem mehet be élő adásba!

Az ellenzék mellett le van tiltva a legtöbb felelősen gondolkodó magyar értelmiségi, tudós és művész is. Mindazok, aki Orbán rendszeréről akárcsak puha kritikus véleményt mondtak, vagy mondhatnának. Közismert, hogy jeles előadóművészek, színészek, zenészek, vagy kortárs íróink és költőink egész sora van letiltva, egyszerűen nem kerülhetnek adásba".

Ezen kívül "Tiltakoznunk kell azért is, mert miközben Ukrajna hősiesen harcol az orosz agresszióval és túlerővel szemben, miközben a nyugati világ kormányai szolidaritásukat fejezik ki az ukrán néppel, a magyar közmédia háborús propagandát folytat Oroszország mellett.

Tiltakozzunk az állami propaganda elfogult oroszpártiságával és háborús uszításával szemben!"

A tüntetés házigazdája:
Hadházy Ákos, az Egységben Magyarországért korrupcióellenesség és elszámoltatás szakpolitikai kabinetvezetője

Beszédet mondott:
Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő
Varju László, DK
Szabó Tímea, Párbeszéd
Brenner Koloman, Jobbik
Polyák Gábor, médiakutató
Ujhelyi István, MSZP
Kanász-Nagy Máté, LMP
Hajnal Miklós, Momentum
Márki-Zay Péter, Magyarország miniszterelnök-jelöltje

Az eseményt élőben közvetítette a Klubrádió.