„Klubrádió
Esti gyors

A magyar mimóza - Dési János jegyzete

11/01/2021 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

A helyi jellegű géniusznak nem volt B-terve, mint tudjuk. Nyilvánvaló, hogy a felálló új amerikai adminisztráció meglehetősen kritikus lesz ezzel az érző lelkű autoriter rezsimmel és kiszolgálóival. Nem árt jó előre tudatni a hívőkkel, hogy mindez nem számít, mert ezt csak a csalással hatalomra került ellenség teszi velünk, mimózalelkű magyarokkal.

2021. január 11. Esti gyors-részlet / Dési János jegyzete 2021.01.11.
03:53
00:00
A magyar ember nagyon sértődős. A magyar ember nagyon nem szereti, ha kritizálják. A magyar ember, ha megjegyzést tesznek rá, akkor azt azonnal szereti kikérni magának a magyar nép nevében.

Most például a külügyminiszteri posztot betöltő fideszes fogalmazott úgy, hogy a magyar embereket, a magyar népet sértette meg a megválasztott amerikai elnök, amikor a magyarországi autoriter vezetésről beszélt.

Pedig, fájdalom, az Egyesült Államok következő elnöke még egész finoman fogalmazott, mert mondhatta volna azt is, hogy európai uniós lopott pénzből egy diktatúra épül, amelyben minden a demokratikus kormányzáshoz szükséges elemet fölszámolnak, a független intézményeket csicskává teszik, a szabad sajtót megfojtják. És gátlástalanul és zabolátlanul lopnak, valamint iparszerű méretekben hazudnak – közpénzből. Ja és a nekik nem tetsző, ellenzéki önkormányzatokat tönkre teszik, mamelukok és szolgák kerülnek szinte minden posztra. Ez sokkal korrektebben leírta volna a magyar helyzetet, de valószínűleg azért ennyi szót nem pocsékol egy amerikai elnök egy távoli kis diktatúrára és diktátorocskájára.

Sérti-e a „magyar embert és népet” e megjegyzés? Amennyiben persze elfogadjuk a kis vezető álláspontját arról, hogy a haza nem lehet ellenzékben, azaz, aki nem a kormány hű szolgája, az ellenség, azaz aki nincs velünk, az nincs – akkor persze igen. A diktátorok szeretik megmondani, szerintük ki a nép, és kit mi sért – ó igen.

A magyar embereket, a magyar népet valójában annyira sérti mindez, amennyiben eltűrtük és még eltűrjük, hogy a Mészáros és tsai cég elfoglalja az országot és kiszippantsa belőle, amit csak lehet.

Amúgy meg érthető, hogy az új amerikai kormányzat ellen uszítani kell itt ezerrel. Mert ugye a helyi jellegű géniusznak nem volt B-terve, mint tudjuk. (És hagyjuk is az orbáni átkot, akivel külföldön ő találkozik vagy támogatja, az rövidesen csúnya, de méltó véget ér a politikában.) Nyilvánvaló, hogy a felálló új amerikai adminisztráció meglehetősen kritikus lesz ezzel az érző lelkű autoriter rezsimmel és kiszolgálóival. Nem árt jó előre tudatni a hívőkkel, hogy mindez nem számít, mert ezt csak a csalással hatalomra került ellenség teszi velünk, mimózalelkű magyarokkal.

A Capitolium ellen támadás meg vagy Biden, a sorosista gyíkemberek műve, vagy a nép jogos igazságtétele – ez még nincs eldöntve. Az azonban várható, hogy a következő hónapokban beindul a propaganda: ha Magyarországon netán az ellenzék kerülne hatalomra, akkor aztán lenne csak haddelhadd – hátha sokan inkább legyintenek és azt mondják, annyit nem ér az egész, akkor inkább békében lopjon, raboljon és nyomorgasson továbbra is ez a rezsim. De hát tudjuk, a kisgömböc, amíg a a legkisebb népfi ki nem pukkasztja a bugylibicskájával, nem áll meg és mindenkit felfal.

Még egy megjegyzés a végére. Történelmi tapasztalat, hogy ha egy politikai rendszer elkezdi megmondani ki a „nép” és az mit gondol és érez, ott nagyobb bajok is előfordulnak. Diktatúrák, tömeggyilkosságok, békésebb korokban esetleg csak a közjavak gondos és tervszerű hazavitele.

Szóval, csak óvatosan az efféle uszítókkal, mert a felhergelt szerencsétlenek sok mindenre képesek még a végén nagy sértődöttségükben.

Dési János jegyzete a 2021. január 11-i Esti gyorsban hangzott el.