„Klubrádió
Publicisztika
Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete
Publicisztika

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete

Diktatúrácska van itt kérem, a parlament ma nem izgalmasabb hely, mint 1981-ben lehetett – s a büfé már akkor is jó volt. Igaz, a rendszerváltás magyar forradalma részben az akkori parlamentből indult, teljesedett ki – amiből persze nem következik, hogy most Halász János nem mondja el harmadszorra vagy negyedszerre ugyanazt a beszédét. Ha már elsőre ennyire bejött.

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Katar-zis: Bicske meghosszabbítva Doháig – Hardy Mihály jegyzete

10/02/2024 15:10

| Szerző: Hardy Mihály

A maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni.

2024. február 10. Hetes Stúdió-részlet (2024.02.10. Hardy Mihály jegyzete)
03:28
00:00
Csak a jéghegy csúcsa. Mármint ami kilátszik az alul gomolygó sötét, rémisztő, hideg vizekből. Ez jutott eszembe a héten egyre nagyobb botránnyá dagadó Novák Katalin-féle amnesztia ügyről. Mindössze annyi történt, hogy egy pillanatra fellebbent a fátyol az egész fideszes vircsaftról, a rendszer működési mechanizmusáról, leplezetlenül és álcázatlanul látjuk a reflektorfényben a rendszert magát – egy rövid pillanatra. Csak találgatni tudunk, hogy a valóságban, amit nevezhetnék divatosan akár magyar darkwebnek, vagy politikai alvilágnak, vajon miféle gazemberségek, miféle vállalhatatlan bűnök zajlanak. A Klubrádió hallgatói legalább sejtik, még ha a botrányos ügyek döntő többsége – a FIDESZ-rendszer lényegéből adódóan – egyelőre homályban maradnak.

Ugyan kik lehetnek még az Orbán Viktor által a legmagasabb állami méltóságba emelt Novák Katalin amnesztia-listáján? Egy eszement szalonnyilas, árvalányhajas terrorhuszár és egy pedofil bűnöket mentegető gazember mellett? Hírek szerint megkegyelmeztek egy magát Mata Harinak képzelő takarítónőnek is, aki titkos bírósági iratokat fotózott. Ugyan kinek? A magyar alvilágnak, a CIA-nak vagy az orosz FSZB-nek? Netán a kínai titkosszolgálat „kici occó” ügynöke volt?

A sötét kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy a maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni. Jóvanazúgy!

Varga Judit, a pedofil-amnesztiát ellenjegyző ex-igazságügyi miniszter továbbra is a vezető kormánypárt európai választási listavezetője. Ha tetszik: nemzeti büszkeségük. Akinek pályafutását a CSOK-on épített nyaralótól kezdve végig kíséri a Pegasus-lehallgatási botrány, a még most zajló Völner–Schadl-ügy, most meg ez az amnesztia-balhé.

A kármentés persze elkezdődött, bár attól tartok ebben az esetben túl kevés történt és túl későn. A miniszterelnök Facebook-posztja a hirtelen kiötlött alkotmánymódosításról inkább látszik gyenge színészi teljesítménynek, mint méltányolható politikai válasznak. Persze, nyilván meg kell még várni, amíg a gyorsan megrendelt közvéleménykutatási eredmények befutnak, hogy vajon a saját, fideszes szavazótáborukat mennyire háborítja fel a pedofil-ügy, és vajon csak Novák Katalinnak kell-e lemondania, vagy Varga Judit is lekerül a listáról. Pénteken délután, amikor ezt a jegyzetet rögzítjük, még nem lehet tudni.

Annyi viszont biztos, hogy Novák Katalin kisietett Dohába a magyar vízilabdacsapat meccsét gyorsan megnézni, mintegy kikapcsolódásként. Csak csendben jegyzem meg, hogy erre a különleges katari kiruccanásra is a magyar honvédség 604-es oldalszámú Airbus A319-es típusú gépét vette igénybe. Ilyenformán a dohai meccsnézés, a szálloda és a gép a parkolásának költsége nélkül a magyar adófizetőknek potom 25 millió forintjába került…

Hardy Mihály jegyzete a Hetes Stúdió 2024. február 10-i adásában hangzott el.