„Klubrádió
Publicisztika
Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Arató András: Farkasokkal dacoló

16/04/2023 07:58

| Szerző: Arató András

Mi lesz a Lánchíd Palotával, miután honunk kilépett a Nemzetközi Beruházási Bank kötelékéből? Visszakérjük az ajándékot?  Amit a magyar adófizetők nagyvonalú közössége adományozott a szovjet nertársaknak? Подарок-ot visszavenni nem elegáns dolog – ám joggal kérdezhetjük: amúgy hova lett itt az elegancia?

Mindenfajta berzenkedést megelőzve jelentem, aláírtam a petíciót az ordas elleni bunkó, csekonicsos gaztett elkövetőjének felelősségre vonása érdekében, megjegyezve, hogy ebben az esetben sem helyeslem a bírósági ítélet befolyásolását. Már csak azért sem, mert honunk egy másik polgárának büntetlenség adatott egy ártatlan tehén elleni gyilkos merénylet esetében. Kétharmados büntetlenség. Nem osztom az előzetes aggodalmakat, mert a farkasgyilkosság politikailag semleges tett, még az sem kizárt, hogy a bíróság a bizonyítékok, tanúvallomások és jogszabályok mérlegelésével hoz döntést az orv-vadász ellen, elvégre nem frekvenciapályázatról, egyházi státuszról, vagy adó-átértelmezésről van szó. Megkapja méltó büntetését az elkövető, hacsak nem bizonyítja, ő valójában a nemkívánatos migráció, a nemfehér nemkeresztény toportyánok ellen, a fajtakeveredés megakadályozása érdekében lépett fel.

 
Ezt a példányt még a NER hajnalán, 2010 május 30-án kaptuk lencsevégre Veresegyházon.
 
 Fotó: Arató András
 

De mi lesz a Lánchíd Palotával, miután honunk kilépett a Nemzetközi Beruházási Bank kötelékéből? Visszakérjük az ajándékot, amit a magyar adófizetők nagyvonalú közössége adományozott a szovjet nertársaknak? Подарок-ot visszavenni nem elegáns dolog – ám joggal kérdezhetjük: amúgy hova lett itt az elegancia?

Mégsem kell aggódni, hiszen nem arról van szó, hogy honunk éber vezetői egy agresszív háborút folytató nagyhatalom működésképtelen pénzintézetéből vonnák ki hazánkat, megszüntetendő egy kémközpontot. A bankkal minden rendben lenne, csakhogy „a kivetett amerikai szankciók következtében a bank működése értelmét vesztette”, vagyis:

„A kormány megtárgyalta a kialakult helyzetet és megállapította, hogy bár a Nemzetközi Beruházási Bank Kelet-Közép Európában fontos fejlesztési szerepet játszott, a kivetett amerikai szankciók következtében a bank működése értelmét vesztette. Ezért a kormány visszahívja a Nemzetközi Beruházási Bankban tisztséget betöltő, a magyar állam által delegált személyeket, valamint kilép a nemzetközi pénzügyi szervezetből”.

Nos, ha kormányfőnk barátja mégis azt kívánja, megvásárolja azt a kis házikót a Család piaci áron, vissza nem térítendő állami támogatásból.

Látszólag nem függ össze a két ügy, ám vegyük észre a farkas veszélyességét, hiszen róla, szemben az ártatlan bankkal, kiderült, nyomkövető van rászerelve, tehát nyilvánvalóan kémkedés szándékával lépte át illegálisan hazánk határát. És minthogy nyugat felől érkezett, lebuktatta a kémtetőjét, a Hanyatlót. Talán mégis hasznosabb lett volna élve elfogni, mert a nyomozók keresztkérdéseinek súlya alatt megtörve többet elárulhatott volna a megbízója szándékairól. Például információkat próbált szerezni a világ leghatékonyabb egészségügyi és közoktatási rendszeréről, mert saját ötlet híján teljesen elvesztette a versenyképességét. Vagy hazánk egyedülálló szárazelem gyártását akarja feltérképezni. Ezt most kivédtük, de éberség, nertársak, az ellenség nem alszik, aki medvét lát búvárruhában, azonnal jelentse a legközelebbi rendőrőrsön.

Most már mindegy, nem vonom vissza az aláírásomat a petícióról, majd a következő szőrös vándorkém ügyében óvatosabb leszek.