„Zajlik
A lényeg

Zöld utat kapott Rahimkulovék angyalföldi építkezése

10/02/2023 09:15

| Szerző: Klubrádió

Az egykori angyalföldi ipartelep helyén felépülő Láng-negyed legmagasabb épületeire is megkapta az építési engedélyt Rahimkulov Ruszlan orosz nagyvállalkozó projektje.

A XIII. kerületi önkormányzat tiltakozása ellenére, immár minden akadály elhárul a sajátos XIII. kerületi építkezés megkezdése elől, mivel a kormány kiemelt beruházássá minősítette a projektet. A kerület alkotmányjogi panasszal is próbálkozott, de az Alkotmánybíróság októberben elutasította a kérelmet.

Az új városrész a Váci út – Vizafogó utca – Turbina utca – Rákos-patak által határolt körülbelül nyolchektáros területen épül, az irodaházak mellett ezerötszáz lakás is helyet kapott a projektben.

A projekt Rahimkulov Ruszlan érdekeltségébe tartozik, aki Magyarország egyik leggazdagabb emberének számít. A területet, ahol a városrész felépül, elsőként jelölte ki a kormány rozsdaövezeti akcióterületté.

Ruszlan Rahimkulovnak több beruházása is van, amik a kormány teljes támogatását élvezik, például az egykori Láng Gépgyár területén kezdtek beruházást, ami a kormány rozsdaövezeti programjának első kedvezményezettje. Rahimkulovról sokan sejtik, hogy Putyinhoz van bekötve, őt tartják az orosz titkosszolgálat magyarországi összekötőjének, és a neve felbukkant a Fidesz kampányában is, amikor Karácsony Gergelyt támadták az úgynevezett Városháza-üggyel, amiről kiderült, hogy nem történt semmi.