„Támogassa
Reggeli gyors/Reggeli személy

Mellár: Normális választáson nem lehet a Fideszt legyőzni

19/04/2023 12:28

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Normális, regularis választásokon ezt a kormányt nem lehet legyőzni akkor sem, ha egy sokkal jobb ellenzék lenne, ami nincsen – véli Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

2023. április 18. Reggeli gyors/Reggeli személy (2023. április 18., kedd 09:00): Mellár Tamás
49:15
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter

Ahogy arról korábban már a Megbeszéljük adásában is beszélt, tavaly novemberben ellenzéki kerekasztal összehívását kezdeményezte Mellár Tamás, országgyűlési képviselő. Akkor úgy vélte, hogy a választási vereség után a parlamenti ellenzéki pártok mozgástere és tekintélye kisebb lett, míg a helyzet egyre súlyosabb, és ha ezen az ellenzék nem változtat, akkor abból egyedül a Fidesz húz hasznot.

Ma már úgy véli, "normális regularis választásokon ezt a kormányt nem lehet legyőzni akkor sem, ha egy sokkal jobb ellenzék lenne, ami nincsen" – mondta a keddi Reggeli gyors Reggeli személyeként Mellár. Azzal indokolta állítását, hogy a gazdaság szereplői, vagy semlegesek, de egyre inkább a Fidesz mögé állnak különféle kötődési utakon.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Mellár Tamás
 Fotó: Illyés Tibor / MTI
 

A magyar gazdaságról azonban lesújtó véleménye van: nem tartja versenyképesnek, sem fenntarthatónak azt. Ennek kezeléséhez technológiai fejlesztésekre, szakképzett munkaerőre, ebből adódóan nagyobb hozzáadott értékre lenne szükség. Erre a kormány nem, vagy csak elégtelen részben hajlandó.

A magyar néplélek azonban szerinte nem gazdasági szempontok alapján működik. Mindamellett, hogy látják, itthon egyre nagyobb bajok vannak, "azok az emberek, akik be vannak zárva a kormány által pénzelt média Bermuda-háromszögébe, úgy érzik, hogy a világ rossz, és mindenki a magyarok ellen van, de Orbán Viktor próbál minket megvédeni".

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/Reggeli személy/interjú Mellár Tamással
2023.04.18., kedd 9:00
Riporter: Dési János