„Támogassa
Belső közlés

Mán-Várhegyi Réka: Ezen az emeleten csak nők laknak

12/06/2022 17:55

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Mán-Várhegyi Réka Ezen az emeleten csak nők laknak című novellájának részletét hallgathatták meg a szerző előadásában.

2022. június 12. Belső közlés (Mán-Várhegyi Réka - Ezen az emeleten csak nők laknak)
05:35
00:00
Az Erdélyből származó író, aki egyaránt több prózakötetnek és gyerekkönyvnek is a szerzője és kiadói szerkesztőként is jelentős munkásságot fejtett már ki, zenés irodalmi műsorunk, a Belső közlés indulásának második évében volt vendégünk, s az adásban akkor még megjelenés előtt álló novellájából is fölolvasott egy részletet, mely az Élet és Irodalom hasábjain jelent meg később. Ezt a részletet az Ezen az emeleten csak nők laknak című írásból mától honlapunkon is elérhetik.

A fenti hangsáv lejátszás gombjára kattintva meghallgatható novellarészletben egy ingatlanközvetítő férfi és női ügyfele – mondhatnánk, "salakromantikával” –fűszerezett – lakásnézésébe nyerhetünk betekintést, olyan, mágikus groteszknek nevezhető eszköztárral mutatva be a hétköznapi szituációkat, amely azt emeli ki, hogy a tömegével körülöttünk élő, racionális és felnőtt embereket feltáratlan és tisztázatlan vágyaik mozgatják valójában, s mi magunk is épp ilyennek tűnünk, ha kívülről néznek minket, mondjuk, belehallgatva a beszélgetésünkbe a villamoson – a szöveg is egy ilyen "belehallgatás” bizarr és mégis komoly élményét nyújtja.