„Klubrádió“

Szabad Sávért Alapítvány

4/02/2019 09:23

 

 

Kedves Hallgató, kedves Klubtárs!

Harminc évvel a rendszerváltás után kiszolgáltatottabb a média, mint azt józan ésszel korábban bárki képzelte volna. A civil értékek közvetítése szinte irreális kihívás lett. Olyan helyzet állt elő, amely mellett felelős polgárként nem lehet szó nélkül elmenni. Morális és szellemi leépülés fenyegeti a nyilvánosságot. A demokrácia, a szabadelvűség, a baloldaliság, a polgári eszme hirdetői könnyen fórumok nélkül maradhatnak, a szabad sajtó ma még létező maradványai is elveszíthetik önállóságukat, gazdasági és politikai érdekkörök kiszolgálójává válhatnak.

A Klubrádió az egyetlen szabadelvű, a demokrácia iránt elkötelezett rádió ma Magyarországon, amely a kiélezett helyzetben is meg tudta kétszerezni az átlagos hallgatottságát. A különleges eredmény forrása a világos értékrendre alapozott függetlenség. A hazai médiaviszonyok egyik természetellenes jellemzője, hogy a hallgatottság növekedése és a kereskedelmi bevételek alakulása között nincs egyenes összefüggés. Részben azért, mert ma a piac szereplői is kiszolgáltatottak. Üzleti döntéseiket gyakran vélt vagy valós elvárások alapján hozzák meg.

A Szabad Sávért Alapítvány annak az elősegítésére jött létre, hogy a drasztikusan megváltozott médiaviszonyok között támogatást nyújtson a rádiózás magas színvonalú szakmai, etikai és tartalmi értékeinek folyamatos felszínen tartásához, megőrzéséhez. A Klubrádió csaknem egy évtizede szolgálja a vélemények szabad nyilvánosságát. Napjainkban már szinte egyedül.

Tisztelt Klubtárs! Most Önhöz fordulunk: közreműködése hallgatóként és véleményalkotóként a rádió számára nélkülözhetetlen. Mostantól azonban másfajta részvételre is szükség van. Ha teheti, lehetőségeihez mérten, jelképesen fogadjon örökbe évi tizenkét műsorpercet, tizenkétezer forintért, hozzájárulva az immár többszázezer állampolgár által igénybe vett szolgáltatás fenntartásához. Minden perc számít!

Az Alapítvány számlaszáma (HUF): 10918001-00000068-67980006

Ha fontos a függetlenség, ha fontos a szólás szabadsága, ha fontos Önnek, hogy mit gondol az, akinek esetleg más a véleménye, akkor most ezért tenni is kell!

Elérhetőségünk:
Székhely: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5.
Telefon: +36 1 437 6774
E-mail: info@szabadsavert.hu
Honlap: http://www.szabadsavert.hu