„Klubrádió

Európánkért díj a Klubrádió riporterének

10/05/2019 20:05

| Szerző: Klubrádió

Európai ügyekből az egyik legfelkészültebb magyar újságíró, Kárpáti János munkáját díjazta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Az elsők között vehette át az Európánkért díjat Kárpáti János kollégánk, a Klubrádió és a Népszava munkatársa.

Az újságíró szövetség kül- és biztonságpolitikai szakosztályának elismerését azok kaphatják, akik kiemelkedően sokat tesznek az Európai Unió, kontinensünk népei, az európai eszme, értékek, folyamatok megismertetésért.

„Tudósításaiban, írásaiban, műsoraiban, köztük a széles látókörrel szerkesztett klubrádiós sajtószemléiben, mindig előtérben áll az európai együttműködés, a szakszerű, elfogulatlan tájékoztatás a magyar politikai szereplők és az európai intézmények kapcsolatáról. Vitathatatlan: Kárpáti János Európából az egyik legfelkészültebb magyar újságíró. Szakmai tapasztalatait sokféle területen bizonyította, beleértve az elméleti és gyakorlati európai uniós ismereteket, a jogállamisági kérdéskörét, a biztonságpolitika kényes kérdéseit és az euró-atlanti integrációt” – szólt Kulcsár László kuratóriumi tag laudációja, amelynek teljes szövegét itt olvashatja el.

 
 Kárpáti János (b) átveszi Kulcsár László kuratóriumi tagtól a A MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztályának Európáért díját Fotó: Bellai László
 

A péntek délután a MÚOSZ székházában tartott díjátadón megjelent Felix Bubenheimer, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtófőnöke is.

Kárpáti János kollégánk mellett díjat kapott Halmai Katalin, a Népszava tudósítója, valamint az Eurologus újságírói, Kugyela Tamás és Márton Balázs.

Mindegyiküknek gratulálunk!