„Köszönjük,
A lényeg

Változtat a feltöltőkártyások rezsielszámolásán az MVM

11/08/2022 16:21

| Szerző: Klubrádió

A követhetetlen, napi kalkulálás helyett a feltöltőkártyás villanyórások is éves elszámolás szerint fognak fizetni.

Nem kell napi felhasználási limiteket számolgatni a felöltőkártyás villanyórásoknak, ugyanis az MVM megváltoztatja az új rezsiszabályokhoz igazított elszámolási rendszerét. Az éves kedvezményes mennyiség (2 523 kWh) elérésig "rezsicsökkentett" áron tudják felölteni a kártyáikat, és majd csak ennek túllépése után kell "lakossági piaci árat" fizetni – írta a hvg.hu.

"Mivel a módosított elszámolási rendszer bevezetése szeptemberben várható, az addig lakossági piaci áron feltöltött mennyiségeket visszamenőlegesen kompenzáljuk, és erről az érintett ügyfeleinket írásban fogjuk tájékoztatni" – olvasható az MVM honlapján a "Hogyan érinti az előre fizetős mérősöket az áremelkedés?" fül alatt.

A módosítás bevezetéséig az MVM javasolja, hogy az ügyfelek a legkisebb szükséges mennyiséggel töltsék fel a mérőórát, vagy minimalizálják az augusztusi feltöltések számát, és ha a mérőben lévő mennyiség elegendő, javasolják, a következő töltéssel várjanak szeptemberig. Hozzáteszik: az új elszámolási módnál előfordulhat, hogy az egy évre biztosított éves kedvezményes keretet elhasználja 2023. július 31. előtt, és onnantól a feltöltés kizárólag a magasabb áron történik.