„Klubrádió
A lényeg

Untatja a szlovák külügyminisztert Kovács Zoltán

31/07/2023 20:29

| Szerző: Klubrádió

"Őszintén szólva kezd fárasztó és kicsit unalmas lenni, Államtitkár úr. Ha az oroszok hagyják abba a harcot, nem lesz háború, ha az ukránok hagyják abba, nem lesz Ukrajna. Ön rendkívül szégyenlős az agresszor megnevezésével. Az orosz fegyverek hoztak pusztulást és halált Ukrajnába" – válaszolta Miroslav Wlachovský szlovák külügyminiszter a Twitteren Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárnak.

Kovács Zoltán azzal keveredett bele posztcsörtébe, hogy idézte Menzer Tamás külügyi államtitkárt, aki szerint a szlovák külügyminiszter téved, ha hisz a fegyverszállításokban, mert ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren. "Éppen ezért a fegyverek helyett most már a békéről kellene dönteni. Az igaz, hogy ezt a döntést Moszkvában is meg kell hozni. Meg Washingtonban is. Brüsszel majd követi az utóbbit."

Miroslav Wlachovský vasárnap a Twitteren Szijjártó Péternek is üzent. A szlovák külügyminiszter arra kérte magyar kollégáját, ne mondja meg, hogy mások mit gondolnak, mielőtt megkérdezné őket, Szijjártó ugyanis a napokban kijelentette, hogy az EU szerint az orosz-ukrán háború még négy évig fog folytatódni.