„Vásároljon
A lényeg

Újabb iskolai lövöldözés az USA-ban, hárman meghaltak

1/12/2021 08:02

| Szerző: Klubrádió

Hárman meghaltak és nyolcan megsebesültek, amikor a Michigan állambeli Oxford egyik középiskolájában lövöldözni kezdett az egyik diák – írja a 24.hu.

A halálos áldozatok között két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt, és egy 16 éves fiú. A nyolc sebesült között hét diák van és egy tanár – közölte Mike McCabe seriffhelyettes a CNN tudósítása szerint.

A 15 éves fiú 15-20 lövést adott le félautomata kézifegyveréből a Detroittól nagyjából ötven kilométerre északra található, 22 ezer lakosú településen, majd ellenállás nélkül megadta magát az öt percen belül kiérkező rendőröknek, nem tett vallomást, így továbbra sem világos, hogy mi volt az indítéka, célzottan vagy találomra választotta ki áldozatait. 

Lövöldözés Michiganban
Oxford, 2021. december 1. Virrasztást tartanak a Michigan állambeli Oxford település LakePoint templomában 2021. november 30-án, a helyi középiskolában történt lövöldözés estéjén. A támadásban legkevesebb három diák életét vesztette és hatan megsebesültek, köztük egy tanár. A 15 éves gyanúsítottat még az iskolában sikerült őrizetbe vették és lefoglaltak nála egy félautomata kézifegyvert és több tárat is. MTI/AP/Paul Sancya
 
 

Joe Biden amerikai elnök őszinte részvétéről biztosította a hozzátartozókat, akiknek – szavai szerint – "el kell viselniük szerettük elvesztésének elképzelhetetlen fájdalmát”.