„Klubrádió
A lényeg

Siófok: a tankerület decembertől elzárná a meleg vizet az iskolák konyháiban

10/11/2022 16:45

| Szerző: Klubrádió

„Tisztelt Polgármester Úr! Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel 2022. december 1. napjától nem tudjuk biztosítani melegvíz ellátását a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére. Továbbiakban az önkormányzat feladata a melegvíz ellátás biztosítása. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!” – ezt a levelet kapta Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a Siófoki Tankerületi Központtól.

A városvezető Facebook-oldalán azt írta: nem veszi kapásból tudomásul a levél tartalmát. Ha egyáltalán vannak valamilyen kötelezettségeik ezen a területen, majd az illetékes munkatársai előzetes véleményét kikérve dönt róla és nem a tankerület fogja megmondani . Egy biztos: ha van kötelezettségük, teljesíteni is fogják, megoldást találnak a problémára – közölte.

Hozzátette, ha a tankerület vette volna a fáradtságot, vagy legalább egy minimális együttműködési hajlandóságot mutat és még mielőtt egy ilyen "förmedvényt" elküld, egyezt velük, talán már előrébb lennének.

Szerinte arról lehet szó, hogy az iskolaépületek melegvíz-ellátása egy-egy rendszerről működik. Ha például a sulikban a meleg vizet spórolási céllal elzárnák a gyerekek, pedagógusok elől, akkor a konyhában sem lenne mosogatáshoz meleg víz.

Posztjában egy másik levélből is idéz, amit a tankerületi központ a távhőszolgáltató cégüknek küldött. Szerinte ez a levél alátámasztja az ő álláspontját, vagyis az önkormányzatnak nem csak a konyhák melegvíz-ellátásáról kell majd gondoskodnia.

„A Siófoki Tankerületi központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. 12.01-től leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, ahol kapcsolatban állunk.”

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)