„Támogassa
A lényeg

Rogán szerint a Fidesznek nincs médiája

14/11/2023 14:35

| Szerző: Klubrádió

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hallgatta meg Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a médiáról is beszélt.

A parlamentben, egy keddi bizottsági ülés után a sajtó kérdéseket tehetett fel Rogán Antalnak. A propagandaminisztert idegen érdekeket szolgáló médiumokról, európai uniós pályázatokról, kritikus sajtóról, a Fidesz-média szerkesztőinek tartott eligazításokról és arról is kérdezte a Telex.

A kormány legújabb hívószavának számító szuverenitás ügyében megkérdezték tőle, hogy szerinte vannak-e olyan médiumok, amelyek idegen érdeket szolgálnak, erre azt válaszolta: vannak olyan médiumok, amelyek külföldi pénzből működnek, és érdemes megnézni, hogy amit írnak, az egybevág-e azoknak az érdekeivel, akiktől a pénzt kapják, de "ilyen merész állítást nem tenne". Hangsúlyozta, azt tartja problémásnak, ha a választások befolyásolására, pártok, egyesületek, jelöltek érdekében külföldi pénzt használnak fel, és szerinte ebben szükség van Btk.-szigorításra is.

Vannak olyan médiumok, amelyek olyan értéket osztanak, amelyekkel a kormány egyetért, és olyanok is, amelyek olyan értékeket osztanak, amelyekkel inkább egyetértenek, mert "sajtószabadság van Magyarországon". Elég médiája van már a Fidesznek Ön szerint? – hangzott el a kérdés, amire Rogán Antal azt válaszolta: "A Fidesznek nincs médiája".

"Önöket nem [hívtam meg], mert semmiről nem írnak jót", a nemzeti konzultációról szóló háttérbeszélgetésre olyanokat hívott meg, akik hajlamosak jót is írni róla. "Azt gondolom, hogy a Telex olyan orgánum, amely nyíltan és vállaltan kormányellenes, és az a célja, hogy a baloldalt segítse hatalomra Magyarországon" – fogalmazott a kabinetminiszter. 

A többit, például, hogy szokott-e rendszeresen eligazítást tartani a KESMA-médiumok vezetőinek, vagy hogy fontosnak tartja-e interjút adni kormánytól független médiumnak, megnézhetik a Telex videóján.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)