„Köszönjük,
A lényeg

Rakétacsapás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását Szevasztopolban

22/09/2023 16:22

| Szerző: Klubrádió

Rakétatámadás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását a krími Szevasztopol kikötőjében – erősítette meg a város Moszkva által beiktatott kormányzója. Az orosz védelmi minisztérium előbb azt közölte, hogy egy katona meghalt, majd azt, hogy az illetőt eltűntként keresik.

Egy katonatiszt meghalt az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállása elleni ukrán rakétatámadásban – közölte az orosz védelmi minisztérium, nem sokkal később viszont frissítette a jelentést, és azt írta: a katonát egyelőre eltűntként keresik.

A város Oroszország által kinevezett kormányzója pénteken kora délután jelentette, hogy a Szevasztopol történelmi belvárosában található főhadiszállást támadás érte. A rakétatámadásból származó törmelék több száz méteren szóródott szét, a közelben található Lunacsarszkij Színház közelében is csapódtak be rakétadarabok. A főhadiszállás Szevasztopol történelmi központjában található, számos polgári létesítmény közelében.

A védelmi minisztérium közlése szerint összesen öt rakétát lőtt le az orosz légvédelem.

Mihail Razvozsajev kormányzó először egy potenciális második támadás miatt is adott ki figyelmeztetést, ezt azóta visszavonta. A rendőrség két háztömbnyi területet lezárt a főhadiszállás körül, a mentők és tűzoltók továbbra is a helyszínen dolgoznak.

Az ukrán Suspilne jelentése szerint a Kercsi híd forgalmát leállították, és a városban a tengeri személyszállítást is felfüggesztették.

(via Telex, kiemelt kép: MTI/EPA/)