„Támogassa
A lényeg

Pence visszalépett az elnökségért folytatott versenyben

29/10/2023 10:36

| Szerző: Klubrádió

Mike Pence, Donald Trump egykori alelnöke, akivel azóta látványosan megromlott a viszonyuk, kiszáll a 2024-es republikánus elnökjelölti versenyből.

Nyáron indította el Mike Pence elnökjelölti kampányát a Republikánus Párton belül, de mostanra belátta, hogy mivel nem sikerült átlépni az 5%-os határon a közvéleménykutatásokon, ezért inkább visszalépett a további versenytől. Elnökjelölti kampánya során komoly adósságot is felhalmozott Pence.

„Kilépek ebből a kampányból, de a konzervatív értékekért folytatott harcot soha nem adom fel” - jelentette be a republikánus politikus Las Vegasban, a Republikánus Zsidó Koalíció éves vezetői konferenciáján, de azt egyelőre nem osztotta meg, kit támogat a további versenyben, amiben Donald Trump vezet a közvéleménykutatások szerint, 50% feletti (57-58%) eredménnyel, míg a második helyen Ron DeSantis floridai kormányzó szerepel, akinek semelyik kutatócég nem mér 14%-nál nagyobb támogatottságot országosan - tehát 40% feletti az egykori elnök, Trump előnye.

Kérdés, hogy bírósági ügyei miatt, végül ténylegesen elindulhat-e a választáson Donald Trump.