„Támogassa
A lényeg

Öt miniszter is komoly pénzeket kap egyetemi kuratóriumi tagságukért

8/08/2022 07:09

| Szerző: Klubrádió

Az RTL szerint a miniszterek vagyonnyilatkozataiból kiderült, hogy több miniszter is milliós juttatást vesz fel a modellváltáson átesett állami egyetemi kuratóriumi tagsága, vagy épp kaszinókoncesszió miatt.

A friss vagyonnyilatkozatok szerint öt miniszter vesz részt egyetemek vezetésében és vesz fel ezért juttatást. Varga Judit igazságügyi miniszter a Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke, aki eddig ezért nem kapott juttatást, de júliustól milliós fizetést vehet fel az alapítványtól. Szijjártó Péter külügyminiszter a győri Széchenyi Egyetem kuratórium tagságáért vesz fel juttatást, de hogy pontosan mennyi pénzről van szó, azt nem tudni, csak annyi nyilvános, hogy 1 és 5 millió forint közötti fizetésről van szó. Rajtuk kívül Lázár János, Nagy István és Varga Mihály miniszterek kuratóriumi tagok, akik fél- egymilliós fizetést kapnak a pozícióért.

Fotó: Pixabay
 

Az átalakított nyilatkozatokból az is kiderül, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter már kormánytagként vett fel 1,6 milliárd forint osztalékot az államtól kapott kaszinókoncessziók után. A DK felszólította a minisztert, hogy ezt a pénzt fizesse be a rezsivédelmi alapba – írja a portál.