„Klubrádió
A lényeg

Orbán szerint Gyurcsány és a baloldal háborúzni akar

27/03/2022 16:21

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor legújabb videójában úgy fogalmazott: "azt mondja nekünk a baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc, hogy mi egy pocsék nemzet vagyunk. Ha nem küldünk katonákat, nem küldünk fegyvereket, ha nem veszünk részt ebben a háborúban, akkor mi egy pocsék nemzet vagyunk." A kormányfő ezzel a DK elnökének egy Facebook-posztjára reagált, amelyben azt fejtegette Gyurcsány, hogy szerinte Orbán gyáva, erkölcstelen nemzetként szeretne bennünket látni, de van más választás.

A miniszterelnök szentendrei kampányeseménye után tette közzé a videót, amelyben a többi között úgy fogalmaott: "azt mondja nekünk a baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc, hogy mi egy pocsék nemzet vagyunk. Ha nem küldünk katonákat, nem küldünk fegyvereket, ha nem veszünk részt ebben a háborúban, akkor mi egy pocsék nemzet vagyunk."

Szerinte viszont nagyszerű nemzet vagyunk és „ebben a háborúban is nagyszerűen állunk helyt”. Az ország pontosan úgy jár el, ahogy erkölcsileg el kell járnia – jelentette ki.

Orbán Viktor egy pénteki, Gyurcsány Ferenc által közzétett Facebook-posztra reagált, amelyben a volt miniszterelnök egyebek mellett azt írta: „A Zelenszkij–Orbán vita lényege: Pocsék ember leszel, vagy meghalsz. Melyiket választanátok?” A DK elnöke szerint „Magyarország vezetője gyáva, erkölcstelen nemzetként szeretne bennünket látni, láttatni. Miért osztoznánk az ő bűnében? Van más választás.” Nem fejtette ki, de vélhetően az április 3-i parlamenti választásra és az esetleges kormányváltásra gondolt.