„1%

Nyílt levélben kéri 19 hajléktalanellátó szervezet a kormánytól a Szabolcs utcai hajléktalankórház megtartását

30/03/2021 14:09

| Szerző: Klubrádió

19 hajléktalanok ellátására szakosodott szervezet azt kéri a kormánytól, hogy vagy tegye lehetővé a kórház további működését a Szabolcs utcában, vagy biztosítson a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) számára másik, az ellátásra alkalmas ingatlant.

Nyílt levélben fordult a kormányhoz 19, hajléktalanok ellátására szakosodott szervezet a Szabolcs utcai hajléktalankórház megmentése érdekében. Mint írták, csak a sajtóból értesültek a kormány tervéről, amely felszámolná a BMSZKI telephelyén működő kórházat, hogy a kórháznak kialakított, jól felszerelt épületbe - a Magyar Nemzet értesülései szerint - az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) költöztesse. - írta meg a 444.hu.

 
Forrás: Facebook/BMSZKI
 
 

Levelük szerint a Szabolcs utcai kórház felszámolása és az ugyanazon a telephelyen működő átmeneti szállás megszűnése "súlyos, megoldhatatlan kihívás elé állítaná a fővárosi fekvőbeteg-ellátást és hajléktalan-ellátást, járvány idején tovább növelné a fekvőbeteg-ellátás terhelését és növelné a közterületen, fedél nélkül éjszakázó emberek számát, ezzel a megbetegedésük és elhalálozásuk kockázatát".

 
Forrás: Facebook/BMSZKI