„Klubrádió
A lényeg

Németország bojkottálja a magyar vizes-vb-t, ha oroszok is lesznek

17/03/2022 21:43

Az eddigi legbrutálisabb támadást hajtotta végre az orosz hadsereg Merafa városában, ahol legalább 21-en meghaltak, több tucatnyian megsebesültek az orosz tüzérségi támadásban. Ugyanitt korábban az oroszok szétlőttek egy iskolát és egy kultúrházat. Előző nap Mariupolban lőtték szét a menedékként használt színházat. Sok száz civil köztük gyerekek hallhattak meg.

Ukrajnai háború
 
Ukrajnai háború
 
Mariupol, 2022. március 17. A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvétel a mariupoli színház épületéről, amely előtt és mögött hatalmas betűkkel a "Gyermekek" feliratot festették fel 2022. március 14-én. A helyi ukrán hatóságok szerint több mint ezren voltak a színházban, amelyet március 16-án bombatámadás ért. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videobejegyzésében megerősítette, hogy az épület óvóhelyül szolgált. MTI/AP/Maxar Technologies
 

 

Mariupol városát továbbra is lövik, a lakosság végeláthatatlan sorokban menekül. Velikoburluck község polgármesterét oroszok hurcolták el.

Irpiny, Hosztomel és Nemisajeve irányában az ukrán hadsereg előrenyomult, Kijev megyében lakóházakat lőnek, "partizánakciók is megfigyelhetők", "a városok és falvak utcáin orosz katonák és ukrán civilek holttestei hevernek", tudatta az ukrán belügyminisztérium.

 

Ukrajnai háború
 
Ukrajnai háború
 
Csernyihiv, 2022. március 17. A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvétel égő épületekről a fehérorosz határ közelében fekvő ukrajnai Csernyihiv egyik lakónegyedében 2022. március 16-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Maxar Technologies
 

 

Kijev egyik külső kerületében lövedékek öltek meg két embert, tűz ütött ki egy raktárépületben és két személygépkocsi kigyulladt.

 

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága felfüggesztette minden kapcsolatát a fehérorosz hatóságokkal arra hivatkozva, hogy az ország aktívan részt vesz Oroszország Ukrajna elleni agressziójában - közölte az Európa Tanács csütörtökön. Beszüntetik a Fehéroroszországgal folytatott technikai együttműködést is, azonban fenntartja és erősíti kapcsolatait a fehérorosz civil társadalommal és az emigrációban élő ellenzékkel.

Németország bojkottálni fogja a június 18-án kezdődő és július 3-ig tartó budapesti vizes világbajnokságot, ha orosz és fehérorosz sportolók is indulhatnak. "Indulásuk még semleges zászló alatt sem jó üzenet. Közvetlenül a nemzetközi szövetséghez fordultunk, és kifejeztük ezt az álláspontunkat" - mondta a Német Úszó Szövetség elnöke, Marco Troll. A FINA a múlt héten azt közölte, hogy ellenzi a kollektív büntetést, és ebben a sportolói bizottság is támogatta, "meggyőző többséggel". (MTI)

Ukrajnai háború
 
Ukrajnai háború
 
Brovari, 2022. március 17. Kórházi dolgozók ülnek a pincében egy légiriadó alatt a Kijev szomszédságában lévő Brovariban Kijevben 2022. március 17-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Felipe Dana
Fotó: Felipe Dana
 

 

Az amerikai képviselőház elfogadott egy törvényjavaslatot, ami a rendes kereskedelmi kapcsolatok felfüggesztéséről szól Oroszországgal, a jogszabályról a szenátus dönt. A törvényjavaslat Oroszország mellett Belarusszal is felfüggeszti a kereskedelmi kapcsolatokat. (444)

Arnold Schwarzenegger, amerikai színész, legenda az orosz polgároknak üzent, akiket, mint mondta, szeret. Nem az ő háborújuk, hanem a Kreml-é, azt is elmondta, mi zajlik ott, és hogy félrevezetik őket.