„Vásároljon
A lényeg

Nekiestek a kormánypárti megmondóemberek az ellenzéknek a magyar-francia meccs után

21/06/2021 19:27

| Szerző: Klubrádió

Miután jól szerepelt a magyar csapat a labdarúgó Európa-bajnokság szombati meccsén, amikor 1:1-et játszott a világbajnok franciákkal, kormánypárti propagandisták és influenszerek ellenzéket szidalmazó kommentek sorát írták a Facebookon.

A 444.hu közölt válogatást az ellenzéket kritizáló, főleg gúnyoló Facebook-posztokból, kommentekből, amelyek a szombati magyar-francia Eb-mérkőzést követően tettek ki kormánypárti személyiségek, köztük Menczer Tamás külügyi államtitkár, Deák Dániel, a a XXI. Század Intézet vezető elemzője, Szánthó Miklós, a KESMA elnöke.

Megnyilvánulásuk közös üzenete, hogy a magyar válogatott nem szerepelhetett volna ilyen jól, ha az Orbán Viktor vezette kormány nem áldoz annyit a magyar focira, amennyit, és amely áldozatot az ellenzék folyamatosan támadott, ellenzett. Ezek után pedig a nem kormánypárti politikusok szurkolása hiteltelen, sőt, a kifelé mutatott viselkedésükkel szemben, nyilván veszteségként élik meg, ha a magyar csapatnak jól megy.  A 444 megjegyzi, hogy Menczer néhány nappal a meccs előtt még arról beszélt, hogy a sport nem pártpolitikai kérdés, és örül, ha mindenki szurkol a válogatottnak.

Szintén a 444-es Szily László írt még tavaly ősszel elemző cikket arról, mennyi köze van az orbáni futballpolitikának a magyar válogatott addigi teljesítményéhez, illetve, hogy egyáltalán mennyire hatékony a magyar focinak az a fajta támogatása, ami 2010 után vált jellemzővé.