„Klubrádió
A lényeg

Nagy Zsolt színész: Végtelenül csalódottan nézem, hogy lopják és becstelenítik meg az országot

25/07/2023 17:05

| Szerző: Klubrádió

"Szégyellem magam Ausztriában, Németországban, Franciaországban vagy Szicíliában, amikor megkérdezik, hogy: Where are you from? A válasz után mindig rögtön hozzá kell tennem, hogy nem értek egyet Orbánékkal" – nyilatkozta Nagy Zsolt színész a Marie Claire-nek.

„Itthon egy nagyon kis része ennek az országnak, köztük én is, végtelenül csalódottan áll a pálya szélén, és nézi, ami történik. Hogy hogy lopják és becstelenítik meg ezt az országot. Szégyellem magam Ausztriában, Németországban, Franciaországban vagy Szicíliában, amikor megkérdezik, hogy: Where are you from? A válasz után mindig rögtön hozzá kell tennem, hogy nem értek egyet Orbánékkal. Mindenhol. Nem lehetek büszke a saját országomra Magyarországon kívül. Azt érzem, hogy meghalt egy részem” – mondta Nagy Zsolt színész a Marie Claire-nek adott interjújában, de hozzátette, hogy ennek ellenére „semmiképpen sem” szeretne külföldre menni.

„József Attila, Örkény István, Ady Endre, Radnóti Miklós, Vörösmarty Mihály. Én ezek miatt az emberek miatt maradok itt, ők azok, akik miatt nem fogom elhagyni az országot. Nekem kell megvédenem őket, én fogok beszélni róluk úgy, ahogy ők beszéltek az emberekhez. Nekem ez a dolgom, színész vagyok, Magyarországra születtem” – fogalmazott a színész, aki korábban tanártüntetéseken is felszólalt.

Nagy Zsolt arról is beszélt, hogy „nyugtalanító”, amit maga körül lát. „Nem akarok a politikába belemenni, de egyszerűen nem tudsz elmenni olyan dolgok mellett, hogy a szomszédos országban háború van és hogyan áll hozzá a kormány – ezt sosem fogom megbocsátani nekik. Vannak ukrán ismerőseim és barátaim, akiket cserben hagyott ez a kormány, elfordult ezektől az emberektől, miközben békére hivatkozva impotenskedik.”

Szerinte „ebben az országban úgy van”, hogy „a miniszterelnök kiválasztotta a saját embereit, és ő viszi, manipulálja, és vezet rossz felé”, aminek „nagyon kemény következményei lesznek, viszont a választópolgárok nagy százaléka már nem fog élni akkor, amikor ezeknek a következménye begyűrűzik és lecsap”.

(via 444.hu)