„Klubrádió

Mészáros volt felesége százmilliárdos cégvagyontól válhatott meg

7/06/2021 21:18

| Szerző: Klubrádió

Eltűnt a legnagyobb, korábban családi tulajdonban lévő vállalkozások részvényesei közül Mészáros Lőrinc volt felesége, a körülményekről szinte semmit sem tudni. A G7 több becslés alapján azt írja, hogy Kelemen Beatrix cégvagyona 100-150 milliárd forint körül lehetett.

A százmilliárdos nagyságrendű állami megrendelésekkel kitömött építőipari cégeket összefogó Mészáros Építőipari Holding negyedét még tavaly vehette át exférje, májusban pedig már a család tőzsdén kívüli érdekeltségeinek nagy részét tulajdonló Talentis Group is kizárólag Mészáros Lőrinc kezében volt – írja a G7. Utóbbinak korábban a felét birtokolta Mészárosné Kelemen Beatrix.

A portál azt írja: a Talentis Groupnál a napokban leadott beszámolóból az derült ki, hogy a „céget is elérte a válás, igaz, később, mint az építőipari érdekeltségeket. Ezt a vállalatot ugyanis 2020 végén Mészárosék még ketten birtokolták fele-fele arányban, május 31-én azonban Mészáros Lőrinc már egyedüli részvényesként döntött róla, hogy mi legyen a társaság 6,7 milliárdos nyereségének a sorsa. Mindenesetre így az sem derül ki, hogy pontosan milyen formában kerültek ezek a cégek Mészáros Lőrinchez, kapott-e értük pénzt, és ha igen, mennyit a felcsúti milliárdos volt felesége.”

Kelemen Beatrixnek így mostanra egyetlen komolyabb vállalatban maradt érdemi részesedése, amely azonban igazából sosem volt családi, a kezdetektől egyedül birtokolja. Ez a Life- és OzoneTV-t is működtető Media Vivantis Zrt.