„1%
A lényeg

Mától csak az oltottak gyógyíthatnak

16/09/2021 09:10

| Szerző: Klubrádió

Lejárt szerdán a határidő, ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat a covid ellen - írja a Népszava. 

A kormány korábban két héttel kitolta az eredetileg meghatározott határidőt, valószínűleg azért, mert az egészségügyi dolgozók nem siettek felvenni az oltást a nyári hónapokban. A kormányrendelet szerint viszont azokat, akik nem kérik az oltást vagy nem mutatnak be 15 napon belül orvosi szakvéleményt, elbocsátják az állásukból.

"Néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a védőoltás megtagadása miatt a rendszerből" – mondta a Népszavának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Hozzátette: "sokan az utolsó pillanatig kivártak, és vannak akik csak a munkahelyük megtartása okán mentek el az oltásra".

 

A lap több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akiket nem oltottak be határidőre, a Semmelweis Egyetemen például a tízezer dolgozó alig egy százaléka olyan, aki megalapozott indok nélkül utasította el a vakcinát.