Május 8: A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold mozgalmak napja és még...

8/05/2021 00:08

| Szerző: Klubrádió

Ma van a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold mozgalmak napja, a Fagylalt nap, A méltányos kereskedelem napja és a Vándormadarak világnapja is.

A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold mozgalmak napja

A Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom egy olyan humanitárius magánszervezet, amelynek célja az emberi élet és egészség védelme, az emberi lény tisztelete és az emberi szenvedés megelőzése. Tevékenységeik a természeti katasztrófák sújtotta emberek védelme és egészségügyi támogatása. Ezen az emléknapon az ő áldozatos munkájuk előtt tisztelgünk.

Fagylalt nap

A fagylalt napot Magyarországon a Torkos csütörtök mintájára hozták létre, egyetlen célja a fagyizás élvezete és a kellemes akciókban való részvétel. Érdekesség, hogy azért erre a napra tették, mert a dátum [V.8.] V-je formázza a tölcsért, a 8-as pedig két gombóc fagylaltra hasonlít.

A méltányos kereskedelem napja

A méltányos kereskedelem (fair trade) világnapja a környezet kizsákmányolása és a túlfogyasztás elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet. Célja a nagyvállalatokkal szemben a kiskereskedők és a környezetbarát termelés támogatása, a kizsákmányolás megakadályozása.

Vándormadarak világnapja (máj 8-9)

A nemzetközi rendezvény célja a vándormadarak sérülékeny életmódjának, életterének védelme, a madarak vándorlási útját érintő országok összefogása, a nemzetiközi madárvédelmi kapcsolatok megerősítése.

(Forrás: penzcentrum.hu, Youtube, Facebook)